Specijalna bolnica iz Vrnjačke Banje izašla iz kovid sistema Srbije

Postavljeno: 17.01.2021

Specijalna bolnica „Merkur“ nije više u režimu Kovid bolnice i počinje da normalno prima goste od 18. januara 2021. Očekuje se veliki broj dijabetičara koji u 2020. godini nisu stigli na uobičajeni tretman u Vrnjačkoj Banji dok je Merkur bio u režimu Kovid bolnice

Merkur je 8. januara 2021. godine otpustio i poslednje pacijente obolele od virusa korona i time zvanično izašao iz režima rada Kovid bolnice. To znači da će od 18. januara svi kapaciteti Merkura biti ponovo dostupni za odmor, uživanje i lečenje, kako gostima koji boravak plaćaju sami, tako i pacijentima koji na boravak dolaze o trošku fonda.

– U „Merkuru“ se trenutno radi na obnavljanju redovnih poslovnih procesa, kao i pripremi za početak rada i uobičajeni prijem gostiju. Radi se dezinfekcija prostora po preporukama kriznog štaba, uz podršku stručnjaka Zavoda za javno zdravlje Kraljevo i infektologa Zdravstvenog centra Studenica, koristeći i iskustva ruskog tima za dezinfekciju objekata koji su dezinfekciju obavili kada je Merkur izašao iz Kovid režima u maju 2020. godine – kaže dr Dejan Stanojević, direktor.

Po planu imunizacije Ministarstva zdravlja i Zavoda za javno zdravlja Batut, zaposleni u „Merkuru“ imaju mogućnost vakcinacije u prvom krugu, čime će se dodatno povećati bezbednost gostiju, a u u utorak je deo radnika „Merkura“ već primio vakcinu protiv korona virusa.

Trenutno se radi na informisanju pacijenata, starih i potencijalno novih gostiju o ponovnom početku redovnog rada, kao i rezervacija koje su pristigle tokom perioda rada u kovid režimu.Iz „Merkura“ poručuju da su iskustva iz rada u kovid režimu garancija da je rizik od virusa u ovoj ustanovi sveden na minimum i da u ovom trenutku nema bezbednijeg turističkog objekta u regionu.

Ž. M.

Ostale vesti

back-to-top