+381 64 812 51 81
Naslovna » Politika » SNS: “Nameštena anketa letećih cirkuzanata”

SNS: “Nameštena anketa letećih cirkuzanata”

Ovako je, u reagovanju na anketu koja se pojavila na fejsbuk stranici kruševačkog odbora Stranke slobode i pravde, njene autore i deo učesnika okarakterisao Predrag Vukićević, potpredsednik Gradskog odbora SNS-a u Kruševcu. Na vanrednoj konferenciji za novinare sazvanoj tim povodom u sedištu SNS-a, Vukićević je rekao i da su autori ankete o tome da li nam treba rekonstrukcija trga “presretali i zbunjivali građane”, a potom anketu “dopunjavali statistima iz svojih redova”

Komentarišući odgovore anketiranih koji kažu da ne znaju kako će trg izgledati, ali da misle da je trebalo da rekonstrukcija bude “skromnija” i da se te pare preusmere u zdravstvo i prosvetu, Vukićević je rekao da je rekonstrukcija centra grada deo obeležavanja 650. godišnjice osnivanja grada, ali i da je bila neophodna zbog dotrajale podzemne infrastrukture.

– Prethodna velika rekonstrukcija centra grada bez podzemne infrastrukture rađena je u periodu pre proslave 600 godina od osnivanja Kruševca i postojala je realna potreba da se krene sa rekonstrukcijom srca grada. Rekonstrukciju centra radimo jer je infrastruktura zastarela, azbestne cevi su dotrajale, kao i kanalizaciona, toplovodna i elektro mreža. Želimo da budućim generacijama ostavimo uređen grad – konstatovao je Vukićević, dodajući da su građani kroz javni uvid mogli da se upoznaju sa planom rekonstrukcije.

– Kruševljani nam veruju i dobro znaju da je i sve do sada SNS radila planski, sistematično, kvalitetno i pre svega transparentno – zaključio je on, a autorima ankete koje je nazvao “pripadnicima političkih stranaka bez kredibiliteta koji pokušavaju da se predstave kao nova lica u politici” uputio je pitanje:

– Ako toliko brinu o građanima zašto svojevremeno nisu uradili plato ispred Doma sindikata kako treba. Uspeli su skromno da ga naprave ali su za to potrošili ogromna sredstva građana – kazao je on.

Vukićević se, potom osvrnuo i na izdvajanja grada za zdravstvo i obrazovanje, rekavši da se u vreme DS-a, zdravstvo Srbije nije ni nalazilo na listi evropskog zdravstvenog sistema, a da je danas na 18. mestu. Dolaskom SNS-a na vlast, tvrdi Vukićević, značajno su poboljšani uslovi za obavljanje primarne i sekundarne zdravstvene zaštite, proširena mreža ambulanti, investirano u renoviranje zdravstvenih objekata i usavršavanje lekara, te osavremenjivanje aparata.

– Za samo četiri meseca dobili smo novu kovid bolnicu sa 533 medicinskih i 173 nemedicinskih radnika, a koja će po završetku borbe sa koronom biti stavljena u funkciju sekundarne zdravstvene zaštite – naglasio je Vukićević. Rekao je i da su zahvaljujući dobrotvorima i Bolnica i Dom zdravlja dobili nova sanitetska vozila, aparate i krevete.

Što se prosvete tiče, po Vukićevićevim rečima, u prošloj godini je u prosvetu (energetsku efikasnost, rekonstrukciju, izgradnju fiskulturnih sala) uloženo više od 2 milijarde dinara, a da će se taj trend nastaviti i u ovoj.

Takođe je na, kako je rekao “naručeni komentar koji asocira na školu u Parunovcu”, najavio da je građevinska firma kojoj je rekonstrukcija ove škole poverena, već bila na terenu i da radovi počinju narednih dana.

Ocenio je i da će zbog otvaranja prvog državnog fakulteta, kao i rada na otvaranju novih fakulteta i uiverziteta u Kruševcu “mladi ostajati, ali i dolaziti u Kruševac da žive i rade”.

Na kraju je političke protivnike posavetovao da se “više uče na greškama svojih prethodnika, umesto što se trude da postanu kao oni”, te da se “manu politikanstva i da građanima ponude konkretan program”.

N.B.

Ovako je, u reagovanju na anketu koja se pojavila na fejsbuk stranici kruševačkog odbora Stranke slobode i pravde, njene autore i deo učesnika okarakterisao Predrag Vukićević, potpredsednik Gradskog odbora SNS-a u Kruševcu. Na vanrednoj konferenciji za novinare sazvanoj tim povodom u sedištu SNS-a, Vukićević je rekao i da su autori ankete o tome da li nam treba rekonstrukcija trga “presretali i zbunjivali građane”, a potom anketu “dopunjavali statistima iz svojih redova” Komentarišući odgovore anketiranih koji kažu da ne znaju kako će trg izgledati, ali da misle da je trebalo da rekonstrukcija bude “skromnija” i da se te pare preusmere u…

Review Overview

Rejting korisnika 3.59 ( 23 glasova)
x

Proveri i

Donacija iz dijaspore za bolnicu u Kruševcu

Anka Erne, koja živi u Sjedinjenim Američkim Državama, i koja preko Fondacije Divac već dugi niz godina pomaže građanima Srbije, ...

Predata peticija za bolje uslove za lične pratioce

Roditelji i lični pratioci predali su danas Gradskoj upravi peticiju kojom traže bolje uslove za lične pratioce. Zahtevi, koje je ...

U Okrugu manje obolelih i manje smeštenih u Bolnicu 

Nova 74 slučaja oboljevanja od korone potvrđena su u Rasinskom okrugu za dan, poslednji su podaci kruševačkog Zavoda za javno ...

Preko NSZ prijavljivanje za rad na Moravskom koridoru 

Zainteresovani za rad na izgradnji Moravskog koridora prijave za posao mogu da podnesu u kruševačkoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje. ...

Otkrivena laboratorija za uzgoj marihuane

Improvizovana laboratorija za veštački uzgoj marihuane pronađena je u podrumu koji koristi Kruševljanin (27), predočeno je u MUP-uKako se precizira, ...