SNS: “Nameštena anketa letećih cirkuzanata”

Postavljeno: 01.03.2021

Ovako je, u reagovanju na anketu koja se pojavila na fejsbuk stranici kruševačkog odbora Stranke slobode i pravde, njene autore i deo učesnika okarakterisao Predrag Vukićević, potpredsednik Gradskog odbora SNS-a u Kruševcu. Na vanrednoj konferenciji za novinare sazvanoj tim povodom u sedištu SNS-a, Vukićević je rekao i da su autori ankete o tome da li nam treba rekonstrukcija trga “presretali i zbunjivali građane”, a potom anketu “dopunjavali statistima iz svojih redova”

Komentarišući odgovore anketiranih koji kažu da ne znaju kako će trg izgledati, ali da misle da je trebalo da rekonstrukcija bude “skromnija” i da se te pare preusmere u zdravstvo i prosvetu, Vukićević je rekao da je rekonstrukcija centra grada deo obeležavanja 650. godišnjice osnivanja grada, ali i da je bila neophodna zbog dotrajale podzemne infrastrukture.

– Prethodna velika rekonstrukcija centra grada bez podzemne infrastrukture rađena je u periodu pre proslave 600 godina od osnivanja Kruševca i postojala je realna potreba da se krene sa rekonstrukcijom srca grada. Rekonstrukciju centra radimo jer je infrastruktura zastarela, azbestne cevi su dotrajale, kao i kanalizaciona, toplovodna i elektro mreža. Želimo da budućim generacijama ostavimo uređen grad – konstatovao je Vukićević, dodajući da su građani kroz javni uvid mogli da se upoznaju sa planom rekonstrukcije.

– Kruševljani nam veruju i dobro znaju da je i sve do sada SNS radila planski, sistematično, kvalitetno i pre svega transparentno – zaključio je on, a autorima ankete koje je nazvao “pripadnicima političkih stranaka bez kredibiliteta koji pokušavaju da se predstave kao nova lica u politici” uputio je pitanje:

– Ako toliko brinu o građanima zašto svojevremeno nisu uradili plato ispred Doma sindikata kako treba. Uspeli su skromno da ga naprave ali su za to potrošili ogromna sredstva građana – kazao je on.

Vukićević se, potom osvrnuo i na izdvajanja grada za zdravstvo i obrazovanje, rekavši da se u vreme DS-a, zdravstvo Srbije nije ni nalazilo na listi evropskog zdravstvenog sistema, a da je danas na 18. mestu. Dolaskom SNS-a na vlast, tvrdi Vukićević, značajno su poboljšani uslovi za obavljanje primarne i sekundarne zdravstvene zaštite, proširena mreža ambulanti, investirano u renoviranje zdravstvenih objekata i usavršavanje lekara, te osavremenjivanje aparata.

– Za samo četiri meseca dobili smo novu kovid bolnicu sa 533 medicinskih i 173 nemedicinskih radnika, a koja će po završetku borbe sa koronom biti stavljena u funkciju sekundarne zdravstvene zaštite – naglasio je Vukićević. Rekao je i da su zahvaljujući dobrotvorima i Bolnica i Dom zdravlja dobili nova sanitetska vozila, aparate i krevete.

Što se prosvete tiče, po Vukićevićevim rečima, u prošloj godini je u prosvetu (energetsku efikasnost, rekonstrukciju, izgradnju fiskulturnih sala) uloženo više od 2 milijarde dinara, a da će se taj trend nastaviti i u ovoj.

Takođe je na, kako je rekao “naručeni komentar koji asocira na školu u Parunovcu”, najavio da je građevinska firma kojoj je rekonstrukcija ove škole poverena, već bila na terenu i da radovi počinju narednih dana.

Ocenio je i da će zbog otvaranja prvog državnog fakulteta, kao i rada na otvaranju novih fakulteta i uiverziteta u Kruševcu “mladi ostajati, ali i dolaziti u Kruševac da žive i rade”.

Na kraju je političke protivnike posavetovao da se “više uče na greškama svojih prethodnika, umesto što se trude da postanu kao oni”, te da se “manu politikanstva i da građanima ponude konkretan program”.

N.B.

Ostale vesti

back-to-top