SNS Kruševac: Godina za nama bila je puna izazova, ali uspešna

Postavljeno: 31.12.2021

Na poslednjoj ovogodišnjoj, konferenciji za novinare Gradskog odbora Srpske napredne stranke, sumirana je godina na izmaku. Medijima se obratio Nenad  Andrić, predsednik gradskog odbora u Kruševcu. On je govorio o postignutim rezultatima u 2021. godini, ali i najavio neke od novih projekata koji nas očekuju

Nenad  Andrić se na početku osvrnu na epidemiju korona virusa i podsetio na urađeno u oblasti zdravstva.

-Izdvojio bih Kovid bolnicu koja je izgrađena u rekordnom roku gde je zapošljen veliki broj osoblja. Pored ove investicije, vodilo se računa o vakcinaciji, obezbeđen je veliki broj vakcina četiri različita proizvođača, a uskoro će biti dostupna i peta. Ulagali smo u Opštu bolnicu Kruševac i nabavili brojnu opremu, između ostalog i magnetnu rezonancu – rekao je Andrić.

Ova godina bila je posebna za grad Kruševac, jer je obeleženo 650 godina od njegovog osnivanja.

-Uspešno smo završili veliki broj važnih projekata, tu pre svega mislim na rekonstrukciju centra grada. Ovom rekonstrukcijom osvežen je najprometniji deo grada koji predstavlja novu fazu u razvoju Kruševca. U prethodnoj godini skoro 2 milijarde dinara utrošeno je na investicije i kapitalna održavanja, poštovali princip ravnomernog razvoja sela i grada. Izgradili smo kilometre novih puteva i rehabilitovali postojeće. Ulagali smo u sela oko Jastrepca, a pored izgradnje puteva radili smo i na podizanju komunalne infrastrukture. Radilo se na rekostrukciji i izgradnji nove vodovodne mreže i proširivanju kanalizacionog sistema – izjavio je Nenad Andrić.

U oblasti bezbednosti saobraćaja, kako navodi, napravljeni su značajni pomaci.

-Pored škola postavljene su zaštitne ograde i radari, izgrađene garaže. Više nemamo problem sa parkiranjem u centru grada. Završili smo sedam novih saobraćajnica na lokaciji Stari aerodrom. Na ovaj način formiran je Centar 3, nakon otvaranja Lidla i Šoping parka radi se na izgradnji poslovnih i stambenih objekata, novog gradskog stadiona, a uskoro kreću i radovi na novoj Palati pravde – objašnjava on.

Moravski korior pominje se kao najznačajniji projekat u ovom delu Srbije, za ovu deonicu očekuju da će do 2024. godine biti povezana za autoputem Miloš Veliki.

-Ova investicija će pored bolje povezanosti doneti i dodatna radna mesta jer je u planu otvaranje industrijskih zona. Ovo će biti prvi digitalni autoput u Srbiji. Pored auto puta spomenuo bih i novi aerodrom.Ove godine privode se kraju radovi na trećoj fazi aerodroma Rosulje gde će pored sportskih aviona poletati i sletati kargo avioni – dodaje on.

U oblasti turizma dodatno će se ulagati u Jastrebac i Ribarsku banju. Andrić je naveo da je bogatu turističku ponudu Grada dodatno unapredio i Zabavni park „Šarengrad“ koji će, kako je rekao, ove zime dodatno zainteresovati mlade zbog klizališta.

Kada je reč o Toplani, rekao je, da se opozicija na sve načine trudi da diskredituje rezultate koji su postignuti na ovim poljima.

-Ove godine završena je važna investicija u našoj Gradskoj toplani. Završen je remont drugog kotla na čvrsto gorivo, stvoreni su uslovi da Toplana dobro funkcioniše i obavlja svoju delatnost. Urađena je i rekonstrukcija magistralnog cevovoda čime je obezbeđeno da se toplotni gubici svedu na minimun – ocenio je on.

Danas Kruševac ima ispod 10 hiljada nezaposlenih lica, nove investicije i fabrike koje rade, rekao je još Andrić.

-Nastavićemo da podržavamo našu privredu. Odbornici su za sledeću godinu usvojili budžet od 5 milijardi 230 miliona dinara. Od toga 45 odsto otići će na investicije i kapitalna održavanja, čime će se uspešno realizovati plan razvoja grada Kruševca. Nastavićemo sa ulaganjem u ravnomerni razvoj sela i grada – izjavio je on.

Objavio je i velike planove vezane za status Krušvca kao univerzitetskog grada.

-Cilj nam je da pored Poljoprivrednog, Kruševac dobije Fakultet političih nauka i Fakultet dramskih umetnosti. Zbog toga je Grad kupio prostor nekadašnjeg FAM-a, taj prostor će biti adaptiran i akreditovan da se u njemu obavlja nastavna delatnost – rekao je Andrić.

On je na kraju svi građanima Kruševca poželeo srećne Novogodišnje i Božićne praznike, poželeo im je dobro zdravlje i uspešnu godinu pred nama.

S.M.

 

Ostale vesti

back-to-top