Praznični vodič: Ko dežura i šta radi tokom praznika

Postavljeno: 31.12.2021

Mnoge ustanove, organizacije i kompanije u vreme novogodišnjih i božićnih peraznika neće raditi. Najvažnije gradske službe, međutim, kao i uvek, organizuju praznična dežurstva, a mi smo za Vas pribeležili praznično radno vreme za gradske ustanove i službe, markete, banke kao i za zdravstvene ustanove

Dom zdravlja – Prva tri dana u novoj godini, kao i za Božić (7. januar) radiće dežurne službe kruševačkog Doma zdravlja:

-Služba hitne pomoći, kao i Služba za zdravstevnu zaštitu dece i omladine će sugrađanima biti dostupne 24 časa.

-Služba za stomatološku zaštitu će prvog i drugog januara raditi od 8 do 18 časova, a trećeg i sedmog januara od 7 do 20 časova.

-Vakcinacija protiv kovida u Dijagnostičkom centru neće biti moguća prvog, drugog i sedmog januara, ali će trećeg januara Dijagnostički centar raditi na vakcinaciji od 7 do 20 časova.

-Ambulanta u dijagnostičkom centru radiće prvog i drugog januara od 8 do 18 časova, a trećeg i sedmog od 7 do 20 časova.

-Ambulante Konjuh, Veliki Kupci i Veliki Šiljegovac dežuraće od 7 do 13.30 časova, prvog, trećeg i sedmog januara, dok će drugog januara dežurati samo ambulanta u Velikom Šiljegovcu.

Marketi: Što se tiče lanaca Maxi marketi, Dis, Idea, Roda, kao i Lidl, svi će raditi danas ( 31. decembra) i 6. januara do 18 časova, dok će 1. i 7. januar biti neradni. Marketi Gomex imaju nešto drugačije radno vreme te će, za razliku od gore pomenutih koji 2. januara imaju redovno radno vreme, Gomex 2. januara raditi do 13 časova.

Banke: U skladu sa zakonom o državnim praznicima većina banaka neće raditi u prazničnom periodu. Poštanska štedionica će raditi redovno danas (31. decembra) i 2. januara, dok su 1. 3. i 7. neradni, a Komercijalna banka je danas radila skraćeno do 13 časova, i nastavljaju sa radom 4. januara.

Pošta u Nemanjinoj ulici dežuraće Tokom praznika, dok ostale neće raditi.

U Javnom komunalnom preduzeću Kruševac naplatna mesta neće raditi tokom praznika, ali usluge iznošenja smeća i održavanje higijene radiće redovno.

JKP „Vodovod“ ne radi u periodu od 1. do 3. januara kao i za Božić.

Gradska toplana je organizovala dežurstva tokom praznika, dok blagajne 1. i 3. januara će biti neradni dani. Dežurne ekipe za intervencije kruševačke toplane biće dostupne od 7 do 22 časa.

Gradska uprava ne radi od 1. do 3. januara, dok danas (31. decembra) i na Badnji dan raditi.

L.S.

Ostale vesti

back-to-top