„Slobodna zona“ od 20. do 22. maja u Kruševcu

Postavljeno: 19.05.2022

Alternativni centar za devojke, Filmski festival Slobodna Zona i Alternativni kulturni centar „Gnezdo“, pozivaju na 16. turneju tog filmskog festivala. Na ovogodišnjem repertoaru nalazi se šest filmskih ostvarenja, a projekcije će biti održane od 20. do 22. maja u „Gnezdu“.

U petak, 20. maja, u 18 časova Turneju otvara dokumentarac o trenutno najpoznatijoj ekološkoj aktivistkinji pod nazivom „Ja sam Greta”. Od 20 časova na repertoaru je film „Zabavi je došao kraj”, koji govori o tržištu frilenserske radne snage, poznatijoj pod nazivom gig ekonomija.

U subotu, 21. maja, od 18 časova na programu je film „Prve 54 godine: skraćeni priručnik za vojnu okupaciju” koji se bavi svedočenjima izraelskih vojnika o okupaciji palestinskih teritorija na Zapadnoj obali i u Pojasu Gaze. Drugi film ove večeri, od 20 časova, biće „Prvi sneg”. On prati priču porodice trinaestogodišnjeg dečaka Ramina Mehdipoura iz Irana, koja živi u izbegličkom centru u Finskoj.

Poslednjeg dana festivala, u nedelju 22. maja, od 18 časova prikazuje se film „Moj tata hot dog”. Priča govori o životu bankara Pola koji ostavlja siguran posao kako bi ispunio svoj san i postao glumac. U 20 časova očekuje nas film „Bez kajanja” koji prati holandske mirnodopske trupe, čiji je zadatak da sprovode mirovnu misiju na Bliskom istoku.

Ulaz je slobodan za sve posetioce.

J.A.

Ostale vesti

back-to-top