Sledeće nedelje potpisivanje ugovora za unapređivanje energetske efikasnosti

Postavljeno: 28.10.2021

Na javni poziv Grada Kruševca za program subvencionisanja domaćinstava za unapređivanje energetske efikasnosti  stiglo je četrdesetak prijava, a nakon provere dokumentacije i obilaska lokacija izabrano je deset korisnika

-Od 39 prijava, samo je dvadeset imalo potpunu dokumentaciju. Mi smo komisijski obišli sve lokacije, izabrali smo kuće, stanove i neka starija domaćinstva koja su zaista zrela za renoviranje. Nakon završetka radova biće to pun pogodak – kaže za KruševacGrad pomoćnik gradonačelnice za ekologiju, održivi rast i energetiku Ivan Parezanović.

S obzirom na to da su rokovi za podnošenje žalbi istekli u Gradskoj upravi očekuju da bi potpisivanje ugovora moglo da bude već u toku sledeće nedelje.

– Nakon toga sledi proces nabavke stolarije i kasnije ugrađivanje. Rok za završetak projekta biće najverovatnije produžen zbog vremenskih uslova. Međutim i izvođačima je u interesu da što pre završe posao, tako da bi okvirni rok bio novembar za početak radova – dodaje Parezanović.

Programom je obezbeđeno 600.000 dinara, te će ta sredstva biti raspoređena na deset domaćinstava koja su se našla na konačnoj listi. Pedeset posto sredstava za sanaciju stolarije obezbediće Grad Kruševac i Ministarstvo rudarstva i energetike, a ostalih 50 posto je učešće građana. Firme koje će učestvovati u izvođenju radova su “VIP stolarija” iz Leskovca, “Sunce Marinković” iz Kragujevca i “IN glas” iz Kruševca.

Podsećamo, Program finansiranja aktivnosti i mera unapređivanja efikasnosti korišćenja energije u 2021. godini sprovodi Ministarstvo rudarstva i energetike.

S.M.

 

Ostale vesti

back-to-top