Šest medalja za atletičare Palestre

Postavljeno: 13.09.2020

Na Državnom prvenstvu Specijalne Olimpijade Srbije održanom u Zrenjaninu, takmičarima kruševačke Palestre pripale su tri zlatne, dve srebrne i jedna bronzana medalja

Na prvenstvu su se nadmetali takmičari iz 10 gradova širom Srbije u kojima postoje i rade sportski klubovi dece i omladine sa smetnjama u razvoju, među kojima je i Palestra iz Kruševca.

Atletičari Palestre osvojili su ukupno šest medalja, tri zlatne, dve srebrne i jedna bronzana, u pratnji trenera Mališe Vasiljevića.
Zlatne medalje osvojili su Marija Redžepi ( trčanje na 50 metara), Gabrijela Marković (skok u dalj) i Lazar Vićić (trčanje na 50 metara). Srebrne medalje pripale su Mariji Redžepi (skok u dalj) i Jugoslavu Bežiroviću ( trčanje na 100 metara), dok je bronzana medalja pripala Gabrijeli Marković (trčanje na 50 metara).

– Zadovoljni smo postignutim rezultatima i pripremamo se za predstojeće takmičenje, Državno prvenstvo Specijalne Olimpijade Srbije u odbojci na pesku koje će biti održano u Vranju – kazala je Mirela Milojević, predsednica kruševačke Palestre, dodajući da se Zrenjanin pokazao kao dobar domaćin ugostivši sve sportiste i trenere, uz poštovanje svih propisanih mere u borbi protiv korona virusa.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top