Šarengrad proslavio prvi rođendan

Postavljeno: 29.06.2022

Sjajanom zabavom za najmlađe, ništa manje i za njihove pratioce, Zabavni park Šarengrad proslavio je prvi rođendan. Za samo godinu dana park je ugostio preko 100.000 posetilaca, a da je jedna od najtraženijih turističkih destinacija u Srbiji, potvrđuje i peto mesto na Google Street View listi, koju je ta kompanija nedavno objavila

Uz atraktivne sadržaje koje ovaj park inače nudi, rođendansko iznenađenje bili su  beogradski animatori koji su se fotografisali sa mališanima tokom cele večeri, kao i mini koncert Dečjeg hora Kulturnog centra, te predstava Tri praseta, Kruševačkog pozorišta.

Inače, Šarengrad je prvi put svoja vrata za posetioce otvorio na Vidovdan prošle godine i do sada ugostio preko 100.000 posetilaca. Pored više od 20 figura dinosaurusa, od koji su neki pokretni i ispuštaju zvučne efekte, park nudi i druge aktraktivne sadržaje- veliku fontanu sa mostom, dečje mobilijare, igraonice zatvorenog i otvorenog tipa, zip lajn, kafe restoran, suvenirnicu…

Posetioci mogu da se oprobaju i u igranju mini golfa i šaha, posebna atrakcija tokom zimskih meseci je klizalište, a od prošlog meseca u funkciji je i igralište za odbojku, košarku, tenis i rukomet, na površini od 650 kvadrata. U toku je i izgradnja novog atraktivnog sadržaja, vertikalne radionice sa lavirintima i još nekim zanimljivim detaljima.

Na listi Google Street View, tehnološke kompanije koja pruža interaktivne panorame širom sveta, Šarengrad se u protekloj godini našao među pet najtraženijih lokacija u Srbiji, pored Beogradske tvrđave, manastira Tumane, Hrama Svetog Save i Beogradskog zoološkog vrta.

Park radi svim danima sem ponedeljkom, leti od 10 do 22, tokom zime sat kraće. Cena ulaznice za odrasle je 250 dinara, 150 za decu stariju od pet godina i za penzionere, 100 za grupne posete.

D.P.

 

Ostale vesti

back-to-top