Rukometašice Napretka 12 u trci za titulu prvaka Super B lige

Postavljeno: 29.12.2022

Osvajanjem drugog mesta u Super B ligi, Gradski ženski RK Napredak 12 iz Kruševca potvrdio je ubrzani povratak na prvo mesto i najelitnije društvo. To potvrđuju i pripremama u pauzi prvenstva.

– Iako smo prvenstvene mečeve prvog dela valjano okončali vicešampionskom titulom, nastavili smo sa treninzima u Hali sportova. Tako će biti do 30. decembra, a ponovo počinjemo još zešće 9. januara. Želimo u svakom pogledu da ovaj klub bude primer, bolje rečeno nastavak nekadašnjeg ZORK Napredak, koji je u bivšoj Jugoslaviji bio rame uz podgoričku Budućnost i druge elitne klubove. Uostalom, domaći Kup smo tada osvojili baš protiv Podgoričanki, a okitili se i najuspešnijim Kupom gradova Evrope, po čemu smo usamljeni u gradu pod Bagdalom i šire. Sve ovo uz skromna novčana ulaganja, odnosno onoliko koliko smo i mogli da dobijemo iz budžeta -objašnjava direktorka Ljiljana Knežević.

Kruševljanke su skockale tim za što skoriji povratak na stare staze slave. Oslanjaju se na sastav iz prvog dela sezone.

– Želja je da sopstvenim snagama, uz domaćinsko poslovanje, imamo rezultate vredne pažnje. Smatramo da smo na ispravnom putu i podržavamo naš sastav, struku i sve dobronamerne primedbe, ako ih bude, prihvatićemo zarad boljitka u klubu – veli ptedsednik kluba Igor Šljivić.

Šef struke Igor Rakić zadovoljan je dosadašnjim delom pripremama:

– Sve je bilo u najboljem redu. Nema sumnje da tako ne bude i posle kraćeg odmora, kada ćemo nastaviti sa pripremama, a prioritet nam je titula prvaka države – veli Rakić.

Lj. Marković

Ostale vesti

back-to-top