GO SNS Kruševac: Još jedna uspešna godina

Postavljeno: 29.12.2022

Na poslednjoj konferenciji za novinare u ovoj godini, Gradski odbor Srpske napredne stranke u Kruševcu osvrnuo se na postignute ciljeve u prethodnoj godini, a najavljeni su planovi i za narednu godinu. Novinarima se obratio Nenad Andrić, predsednik Gradskog odbora ove stranke koji je podsetio na značajne investicije.

Andrić je na početku obraćanja uputio podršku srpskom narodu na Kosovu i Metohiji i predsedniku Aleksandru Vučiću.

Istorija nas je naučila da Srbiji niko nije uspeo na silu da nametne u zamenu za pravo i pravdu, a budućnost će pokazati da su snaga i vera našeg naroda mnogo jači od bilo kakve nepravde.

Dodao je da je žalosno što u ovim teškim trenucima Kurtijeve ideje i retoriku dele pojedini poslanici Narodne skupštine.

Malo je bilo što je Jeremić pomagao proglašenje nezavisnosti lažne Republike Kosovo na šta mu se Kurti, po ko zna koji put, zahvaljuje u medijima, već sada, kroz svoje poslanike, podržava listu za neka nova hapšenja Srba, a koju su teroristi sa KiM sačinili i na kojoj se na dugom spisku nalaze i ime predsednika, članovi njegove porodice i aktuelni ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić – naglasio je Antić.

Godina za nama je za kruševačke naprednjake bila izazovna i naporna, postigli su puno dobrih rezultata, počev od predsedničkih i parlamentarnih izbora na kojima su odneli ubedljivu pobedu, a kako kažu od posebnog je značaja za Kruševac što su se u sadašnjem sazivu parlamenta našla dva narodna poslanika sa njihove liste, te što je Bratislav Gašić izabran za novog ministra.

Proteklu godinu karakterisao je veliki broj investicija koje smo uspešno realizovali. Gradski budžet je iznosio preko 5 milijardi dinara i ostao je upamćen po velikom procentu izdvajanja sredstava za investicije i održavanje.

Izdvojena su značajana sredstva za putnu infrastrukturu, asfaltirano je više ulica u gradu i okolnim selima, a kao kapitalni projekat izdvaja se rekonstrukcija Kosovske ulice, koju je kako tvrde, opozicija osporavala.

Posle dugog niza godina uspeli smo da rekonstruišemo potpuno jednu od najpromentnijih ulica u gradu. Doživeli smo napade od strane opozicije zašto se ova putna infrastruktura sređuje i radi i zašto smo ovu ulicu rekonstruisali. Takvo pitanje samo neradnici i oni koji su građane Kruševca lagali dok su bili na vlasti mogu da postave, jer da su hteli, oni bi izvršili uviđenje ulice koja je po dolasku SNS-a na vlast zatečena u očajnom stanju, a jedna je od glavnih žila saobraćaja našeg grada koja, zahvaljujući poslednjoj rekonstrukciji, ima ispunjene sve tehničke uslove gde najpre mislimo na izgradnju atmosferske kanalizacije koja je bila nepostojeća – rekao je on.

Sredstva su izdvojena i za vodovodnu infrastrukturu, ozelenjavanje površina u gradu, energetsku efikasnost, a Kruševac je dobio i dva nova spomenika – kompozitoru Stanislavu Biničkom na Trgu kosovskih junaka i heroju Veljku Radenoviću, na Bagdali. Jedna od kapitalnih investicija bila je i izgradnja stadiona FK Jedinstvo 1936, koji je izgrađen po najsavremenijim standardima sa veštačkom podlogom za atletiku, a pored njega će, kako najavljuju naprednjaci sledeće godine osvanuti i „pamtrek“ staza na kojoj će mladi moći kvalitetno da provedu svoje vreme.

Kruševac je grad koji je privredno preporođen. Naša privreda je ostvarila odlične rezultate u spoljnotrgovinskom prometu zbog čega su naš grad posetili ambasadori Indonezije, Južne Koreje i Turske. Ove godine završili smo i radove na aerodromu Rosulje, koji je zvanično otvoren na Vidovdan u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića. I kada bismo rekli „nabrojali smo puno“ dolazimo do Moravskog koridora, kapitalnog projekta od značaja za naš kraj i čitav region, koji je pri kraju i očekujemo početkom sledeće godine otvaranje deonice od Pojata do Kurševca. Početkom naredne godine krećemo sa izgradnjom Regionalnog industrijsko-tehnološkog parka, čija je vrednost 14,5 miliona evra – najavio je Antić.

Budžet koji je Skupština grada usvojila za narednu godinu i koji iznosi skoro šest milijardi dinara naprednjaci su ocenili kao ravnomeran, ravnopravan i odgovoran, a najavljeno je da će njima uspešno realizovati brojni infrastrukturni i kapitalni projekti.

Na kraju svog izlaganja Andrić je iskoristio priliku da Kruševljanima čestita praznike.

Svi naši sugrađani neka u krugu porodice i na najlepši mogući način proslave božićne i novogodišnje praznike. U Novoj godini svima želimo pre svega dobro zdravlje, uspeh i blagostanje i da ona bude srećna i berićetna. Živeli i živela Srbija – poručio je Antić.

M. J.

 

 

 

Ostale vesti

back-to-top