Rukometaši Jagodine pobedili RK Kruševac

Postavljeno: 06.03.2022

U nastavku prvenstva Prve lige Zapad za muški rukomet, Jagodina je, na svom terenu, sinoć slavila protiv Rukometnog kluba Kruševac 36:27.

Bez obzira na poraz u taboru jedinog muškog ligaškog kluba u Kruševcu zadovoljni su zalaganjem i igrom svojih izabranika, ali svesni činjenice da najmlađi sastav u ligi nije mogao više od poraza od komšija.

Predsednik kluba Miodrag Trifunović navodi da će ekipa iz meča u meč stasati u onaj pravi tim koji je dostojno zamenio ORK Napredak, koji je svojevremeno ugašen. Zbog toga su u bivšoj Školi rukometa, koja je prerasla u klub, rešeni da istraju u borbi za opstanak i očuvanje rukometne tradicije u gradu pod Bagdalom.

Trener Đorđe Pljevaljčić, nekada igrač Napretka, veruje u momke iz Kruševca, ali ističe da bi morali da pronađu i nešto starije i iskusnije igrače koji bi sigurno ravnopravnije mogli da se bore u ovom rangu takmičenja. Doduše, Kruševac je, uoči početka drugog dela prvenstva dobio dve prinove sa dva reprezentativna igrača jedne od srpskih selekcija, ali pokazalo se da to nije dovoljno i za ravnopravno učešće sa ostalim članovima Prve lige Zapad.

Lj. Marković

 

Ostale vesti

back-to-top