Rtaći iz kićblona: Mladi imaju talenta  

Postavljeno: 11.09.2022

U Alternativnom kulturnom centru „Gnezdo“, sinoć je neformalna omladinska grupa „Rtaći iz kićblona“ organizovala veče „Mladi imaju talenta“.

„Rtaći iz kićblona“, neformalna grupa srednjoškolaca okupljenih oko ideje da kulturu treba negovati, projekat „Mladi imaju talenta“ osmislila je tako da, iako se u naslovu pominju mladi, da se prijave mogu svi koji to žele, nevezano od godina.

Anđela Nikšić (15) bila je prva učesnica, njen talenat je pevanje, a predstavila je izvedbom dve pesme grupe Queen.

Pevanjem se bavim od malena. Na instagram priči jednog od članova žirija videla sam za ovaj projekat i odlučila da se prijavim. Imala sam pozitivnu tremu, ali kada sam izašla na binu trema je nestala. Želela bih svima da poručim da prate svoje snove, osećaj je prelep– rekla je ona.

Prema rečima Katarine Dragonjić, liderke grupe Rtaći iz kićblona, umesto dve večeri, kako je prvobitno bilo planiramo, zbog loših vremenskih uslova, događaj je upriličen kao jednodnevni.

Projekat „Mladi imaju talenta“ podržala je inicijativa „Šta nam teško“, odnosno Ministarstvo omladine i sporta,  te organizacije Mladi istraživači, CeGrada, Pokret gorana Vojvodine, Tim 42 i GM Optimist.

„Rtaći iz kićblona“ svoje aktivnosti sprovode u AKC „Gnezdo“, a do sada su realizovali više projekata, poput Animafesta, Večeri društvenih igara te Animekviza.

M.S.

 

 

Ostale vesti

back-to-top