Rotarijanci darivali bebu rođenu na Svetski dan Rotari organizacije

Postavljeno: 24.02.2020

Članovi Rotari kluba Kruševac , već tradicionalno, na Svetski dan Rotari organizacije, posetili su kruševačko porodilište. Prigodan poklon od 50 evra i paket sa kozmetikom za bebu, uručen je mami devojčice rođene na Dan Rotarija

U okviru akcije koja ima za cilj podsticanje rađanja, Rotari klub Kruševac je tokom poslednjih trinaest godina  darivao 54 bebe, a kojih jednu u ovoj godini.   

Žao mi je što je ove godine samo jedna beba u pitanju  i nadam se da će ih u narednim godinama biti više. Vrednost  poklona je oko 7.000 dinara, 50 evra u novcu , ostalo kozmetika potrebna  za negu bebe u prvim danima – kazao je Dejan Ivanović, predsednik  Rotari kluba Kruševac.

Prema rečima Ivanovića, ovo je samo jedna od tradicionalnih akcija koje sprovodi Rotari klub Kruševac.

Sledeća  koju ćemo imati  je akcija koju organizujemo sa Predškolskom ustanovom “Nata Veljković”, a u okviru koje već 15 godina nagrađujemo likovne radove dece predškolskog uzrasta, sa temom “Vaskrs u našoj kući”. Pred kraj školske godine  imamo još jednu akciju, a to su nagrade najboljim maturantima kruševačkih srednjih škola– kazao je on, dodajući da uz već tradicionalne, Rotari klub po potrebi organizuje i druge akcije.

Kristina Luković, mama devojčice rođene na Svetski dan Rotari organizacije, zahvalila se na poseti i poklonima, dodajući da je porođaj protekao dobro i da su i ona i beba odlično.

Rotari klub je međunarodna organizacija poslovnih i profesionalnih ljudi udruženih širom sveta, u cilju pružanja humanitarne pomoći, podsticanja visokih etičkih standarda u svim profesijama, te unapređenje dobre volje i mira u svetu. Rotari klub  osnovan je pre 115 godina, pre devedeset godina osnovan je i prvi rotari klub u Srbiji , a od 2002 godine postoji i Rotari klub Kruševac .

D.P.

 

Ostale vesti

back-to-top