Rasporena životinja bačena u blizini vrtića

Postavljeno: 19.07.2021

Danas u popodnevnim časovima nepoznato lice bacilo je telo rasporene domaće životinje pored kontejnera smeštenih iza vrtića u naselju „Ujedinjene nacije“. Nepropisno odložen leš životinje ozbiljan je izvor zaraze, a opasnost je dodatno veća jer je reč o naseljenom mestu sa puno dece

Nakon poziva zabrinutih građana zbog uginule domaće životinje koja je bila rasporena i u delovima bačena pored kontejnera koji se nalazi uz samu ulicu, na nekoliko metara od vrtića, ekipe JKP odmah su krenule na teren kako bi bezbedno uklonile leš životinje.

U JKP kažu da ovo preduzeće ima ugovore sa firmama koje se bave uzgojem domaćih životinja, te da ih vlasnici tih firmi, a što je i zakonska obaveza, pozivaju onda kada životinja ugine, kako bi leš bio propisno uklonjen.

S druge strane, nemarni pojedinci koji bi takođe u takvim situacijama trebalo da pozovu nadležnu službu JKP, umesto toga uginulo telo ili delove leša životinje, obično bacaju u reku, ovoga puta pored kontejnera u naseljenom mestu.

Kako je teško utvrditi ko su pojedinci koji ovo rade, takvi prekršaji obično ostaju nekažnjeni. Srećom, ekipe JKP odmah reaguju na pozive građana, pa se ovakav otpad ne zadržava dugo na javnim površinama.

Inače, odbačeni leševi ili delovi uginulih životinja opasni su po ljudsko zdravlje i predstavljaju najveći mogući izvor infektivnog materijala i opasnost za širenje raznih bolesti koje se mogu preneti sa životinje na čoveka.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top