Nastavlja se nevreme, nestabilno do utorka

Postavljeno: 19.07.2021

Nestabilno vreme sa čestom pojavom kiše, pljuskova i grmljavina nastavlja se do utorka, a lokalno se očekuju i nepogode sa velikom količinom padavina, jakim vetrom i gradom. U protekla tri dana na teritoriji grada Kruševca palo je 75 litara kiše po metru kvadratnom, a obilne padavine u Rasinskom okrugu poplavile su
podrume kuća, stradale su i poljoprivredne kulture, te oštećeni lokalni putevi

Prema izveštaju Meteorološke stanice Kruševac, juče je na teritoriji grada palo sedam litara kiše po metru kvadratnom. Velika količina padavina zabeležena je tokom vikenda, sporadično sa pojavom sugradice i grada, ali bez pričinjene štete na teritoriji grada.

Obilne padavine tokom vikenda u Rasinskom okrugu poplavile su podrume kuća i nanele štetu poljopriverednim kulturama, a nevreme koje je zahvatilo Koševe, Kukljin, Mačkovac, deo Pepeljevca i Globoder, nosilo je i crepove sa kuća, a u pojedina dvorišta ušla je voda.

Zbog većih padavina u kratkom vremenskom periodu došlo je i do naplavina na više mesta na regionalnom putu Kukljin, ali su one tokom jučerašnjeg dana otklonjene i saobraćaj se sada odvija nesmetano. Dežurne ekipe su na terenu i utvrđuje su šteta na putnoj i kanalskoj infrastrukturi.

Prema informacijama iz Odeljenja za poslove odbrane i vanredne situacije, vodostaji na Zapadnoj i Južnoj Moravi u granicama su redovne odbrane, bez značajnijih variranja.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top