Svečanost u Aleksandrovcu – Obeležena 22. godišnjica osnivanja Muzeja vinarstva

Postavljeno: 19.07.2021

Muzej vinarstva i vinogradarstva u Aleksandrovcu, jedinstven u Srbiji, obeležio je 22 godine postojanja i rada. Tim povodom otvorena je izložba slika Kulturnog centra Kruševac “22 slike za 22 godine” i izveden kulturno umetnički program, koji su organizovali Gvozden Đolić Čolka i Miodrag Šaronjić Šarga, predsednik KUD ”Grozd” iz Aleksandrovca

Predsednik Upravnog odbora Muzeja i jedan od osnivača te ustanove Gvozden Đolić je rekao da Muzej i novi Hram srpskih svetitelja u njegovoj neposrednoj blizini predstavljaju dobar spoj kulture i duhovnosti te da čuvaju veru i tradiciju župskog i srpskog čovečanstva.

Direktor Muzeja Ivan Milićević je izrazio želju svih zaposlenih, kao i predstavnika lokalne samouprave, da ova institucija u budućnosti dobije nacionalni karakter.

U programu proslave učestvovali članovi Književnog kluba “Bagdala” iz Kruševca i Udruženja pesnika Srbije PoezijaSRB i književni stvaraoci iz Aleksandrovca i Trstenika.

Da uz dobro vino, a najbolje je župsko, ide i dobra muzika potvrdili su orkestar RTK, pod upravom Dušana Duce Pejčića i zavičajna vokalna umetnica Radmila Rada Bajić, koji su izveli splet narodnih pesama i igara “Božanskom napitku” u čast. Ovom kulturnom događaju prisustvovao je Mirko Mihajlović, predsednik opštine Aleksandrovac.

Ž. M.

Ostale vesti

back-to-top