Raspisan likovni i video konkurs za decu i mlade

Postavljeno: 06.12.2022

U cilju promocije bezbednosti dece i mladih u saobraćaju, Savet za bezbednost saobraćaja raspisao je likovni i video konkurs na temu saobraćaja. Konkurs je otvoren do 8. do 20. decembra

Tema likovnog konkursa za predškolce je  „Moj putić za vrtić- Bezbedno dete u saobraćaju“, a za učenike učenike od prvog do četvrtog razreda „Moj putić za školu – Bezbedno dete u saobraćaju“, gde za oba konkursa može biti prikazan bilo koji vid saobraćaja, od pešačenja, vožnji bicikla i trotineta, do javnog prevoza i automobila.

Radovi se predaju lično ili poštom, uz naznaku „Za nagradni likovni konkurs“ ili  mejlom na adresu [email protected]. Pojedinac može konkurisati samo sa jednim radom, a deset najbolje plasiranih biće nagrađeno novčano. Takođe, najbolji radovi biće objavljeni na facebook stranici Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada Kruševca.

Za učenike od petog do osmog razreda raspisan je video konkurs sa temom „Kaži šta znaš o saobraćaju“. Snimak u trajanju od 30 sekundi trebalo bi da prikaže primere bezbednog ili nebezbednog ponašanja učesnika u saobraćaju, a obavezno je prikazivanje lokacija u Kruševcu.

Radovi se šalju elektronskom poštom na e-mail adresu [email protected], sa naznakom „Za nagradni video konkurs“, uz saglasnost autora da se njihovi snimci mogu objavljivati. Najbolji radovi biće novčano nagrađeni, a nagrađeni video snimci biće objavljeni na facebook stranici Saveta za bezbednost saobraćaja.

Detalji konkursa mogu se videti na facebook stranici Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada Kruševca.

Inače, konkursi su deo šire strategije Saveta za bezbednost saobraćaja grada Kruševca, kako bi se podigla svest kod roditelja, dece, mladih, učitelja, nastavnika i profesora o bezbednosti dece i mladih u saobraćaju. Cilj ove preventivno-promotivne aktivnosti Saveta je da deca i mladi u Kruševcu na kreativan način, kroz likovni izraz i video materijal, razviju svest o svojoj bezbednosti u saobraćaju, naročito pešaka i biciklista kao ravnopravnih učesnika u saobraćaju i značaju poštovanja saobraćajnih propisa, kao i da se utiče na decu, mlade ali i roditelje, da promene svoje navike i ponašanje u saobraćaju.

D.P.

 

Ostale vesti

back-to-top