Rang lista za studentske stipendije i kredite

Postavljeno: 19.12.2023

Studenti koji su konkurisali za studentske stipendije i kredite za školsku 2023/2024. godinu preliminarne rezultate konkursa, odnosno predlog rang liste mogu videti online ukucavanjem svog matičnog broja, a ako je neki od bodovanih elemenata pogrešno unet prigovor je moguće poslati do 26. decembra

Kako bi se prigovor uzeo u razmatranje mora biti dokumentovan i podnet visokoškolskoj ustanovi nakon čega će Komisija za učeničke i studentske kredite i stipendije objaviti konačnu rang listu preko Ministarstva prosvete i biće započeta isplata kredita i stipendija, najkasnije do kraja januara 2024. godine.

Studenti kojima je dodeljena stipendija/kredit sklapaju sa Ministarstvom prosvete ugovore u kojima su objašnjena prava i obaveze obe strane. Stipendija se isplaćuje u 10 jednakih mesečnih rata bez obaveze vraćanja, preko studentskog tekućeg računa otvorenog u ekspozituri Banke Poštanska štedionica koji ne podleže naknadi za održavanje do 26. godine života. Krediti se razlikuju zato što je vraćanje obavezno uz razne pogodnosti.

Ova mesečna isplata studentima u visini od 13.000 dinara se obustavlja u slučaju netačno prikazanih podataka, kada student istovremeno prima stipendiju i kredit, kada izgubi pravo na studiranje iz budžeta, kada napusti redovne studije ili zasnuje radni odnos.
Studentima koji su bili korisnici kredita/stipendije i prethodne godine automatski leže uplata na već postojeći tekući račun.

Preliminarna rang lista može se pogledati na linku https://studenti.posted.co.rs/stipendije/pretraga-rezultata-konkursa.html posle unosa jedinstvenog koda sa slike i svog matičnog broja.

Sva dodatna pitanja moguće je postaviti lično na adresi Jovana Rajića, broj 5, u Beogradu, putem mejla [email protected] ili telefona +381(0)116979660; +381(0)116979661.

Foto: pixabay.com

J. S.

 

Ostale vesti

back-to-top