Radio Kruševac danas obeležava 50 godina rada

Postavljeno: 14.10.2020

Tek nekoliko radi stanica u Srbiji može se pohvaliti poluvekovnim trajanjem. Jedna od njih je Radio Kruševac koji je na današnjo dan 1970. godine prvi put i formalno pozdravio svoje slušaoce

Tokom pola veka u radiju koji je nastao kao “čedo” ondašnje izdavačke kuće “Pobeda”, kao njen drugi medij, smenjivali su se ljudi, uređivački koncepti, vlasništvo, tehničke performanse…. Za razliku od većine drugih radija koji nisu uspeli da prežive burna i teška vremena, Radio Kruševac je opstao i danas duva 50 svećica na rođendanskoj torti.

Počinjao je kao dvosatni, a potom i šestosatni program, da bi već posle prve decenije nastavio da raste i do celodnevnog programa. U jednom trenutku iznedrio je i svoj Drugi program, popularnu RK Dvojku, koja nažalost nije preživela već pomenuta teška vremena, ali je bio i temelj za postavljanje prve lokalne televizije koja je počela sa radom u okviru ove, tada tromedijske kuće.

Posle više decenija rada u sistemu javnih servisa i u vlasništvu grada, Radio je, kao i njegovi bratski mediji, u drugoj deceniji 21. veka privatizovan i danas je u grupi medija koje je kupio Kruševljanin Radojica Milosavljević.

Prijem povodom jubileja – 5 decenija rada Radio Kruševca, za vlasnika i rukovodstvo ove kuće organizovala je gradonačelnica Kruševca, Jasmina Palurović, a u programu za njegov rođendan mogli su se čuti voditelji, tonci, urednici, saradnici i prijatelji iz različitih perioda njegovog stasavanja.

N.B.

Ostale vesti

back-to-top