+381 64 812 51 81
Naslovna » Politika » PSG o primedbama korisnika na rad Gerontološkog centra

PSG o primedbama korisnika na rad Gerontološkog centra

Kruševački odbor Pokreta slobodnih građana saopštio je da su u radu Gerontološkog centra  prisutne brojne nepravilnosti, te da su korisnici dva meseca bili bez džeparca od koga kupuju lekove. PSG je te tvrdnje izneo na osnovu podataka dve sugradjanke koje žive u Gerontološkom centru, a koje su se obratile toj stranci. U Gerontološkom centru za krusevacgrad.rs navode da kašnjenja jeste bilo zbog zastoja u resornom Ministarstvu, ali da su u međuvremenu zaostali džeparci isplaćeni

Konstatujući da su se, uprkos tome što uzbunjivači u Srbiji trpe različite pritiske, dve korisnice usluga Gerontološkog centra u Kruševcu odlučile da prijave nepravilnosti poverenica ovdašnjeg odbora Pokreta slobodnih građana Ksenija Bradić Veljović kazala je da je to dokaz da se duh hrabrih građana ne može ugušiti.

Ona je na stranačkoj konferenciji za novinare, na osnovu navoda tih korisnica, upitala nadležne da li je istina da su korisnici dva meseca bili bez džeparca, na koji imaju pravo i od koga kupuju lekove, da li je istina da su primili septembarski džeparac u iznosu od 60 odsto kao i da u tom periodu penzioneri nisu primili ni jednokratnu pomoć od po pet hiljada dinara, iako u drugim ustanovama jesu. 

Da li je istina da je higijena na vrlo niskom nivou, počevši od podova, soba, tanjira, escajga, da je hrana oskudna i bezukusna, da se zaposleni loše ophode prema korisnicima – prenela je ona pitanja korisnica koje su, kako je objasnila, želele da ostanu anonimne jer im je egzistencija vezana za tu Ustanovu. 

Zamenica direktorke Gerontološkog centra AleksandraVukojević je za krusevacgrad.rs potvrdila da je bilo zastoja u isplati džeparaca za korisnike objašnjavajući da je do toga došlo zbog zastoja u resornom Ministarstvu.

U medjuvremenu su svi zaostali džeparci isplaćeni. Tačno je da su korisnici za septembar prvo dobili 60 odsto jer smo toliko novca imali na računu i hteli smo da im isplatimo makar deo, da ne čekaju da nama bude uplaćen ceo iznos. Nakon toga smo im isplatili i tu razliku i džeparac za oktobar. Nije istina da penzioneri nisu dobili po pet hiljada dinara već ih nisu dobili istog dana kada je objavljeno da će to biti već posle nekoliko dana koliko je našoj Ustanovi potrebno da sprovede proceduru za taj novac koji se dobija iz budžeta Republike – objasnila je ona. 

Povodom tvrdnje da u Ustanovi vlada nehigijena te da su prisutni loši odnosi prema korisnicima kazala je da to nije tačno.

Higijena je na visokom nivou. Ko god od gostiju da je došao, od porodica korisnika, pohvalio je uslove koji ovde vladaju. Zaposleni, takodje, ovde ostavljaju deo svog života, deo sebe, radeći ovaj posao. U Gerontološki se sada mnogo više ulaže nego pre nekoliko godina – kazala je ona. 

Inače, na konferenciji za novinare ovdašnjeg Odbora Pokreta slobodnih građana Stefan Bojić, diplomirani pravnik, kazao je da svi građani, bez obzira na stranačku pripadnost, mogu da mu se obrate za pravni savet. 

Želim da ohrabrim građane Srbije, a pre svega moje Kruševljane da prijavljuju svaku zloupotrebu institucija, jer samo tako možemo vratiti institucije na pravi put. Slobodan građanin se postaje onog trenutka kada se pobedi strah. Mislimo o tome – poručio je Bojić. 

J.B. 

 

Kruševački odbor Pokreta slobodnih građana saopštio je da su u radu Gerontološkog centra  prisutne brojne nepravilnosti, te da su korisnici dva meseca bili bez džeparca od koga kupuju lekove. PSG je te tvrdnje izneo na osnovu podataka dve sugradjanke koje žive u Gerontološkom centru, a koje su se obratile toj stranci. U Gerontološkom centru za krusevacgrad.rs navode da kašnjenja jeste bilo zbog zastoja u resornom Ministarstvu, ali da su u međuvremenu zaostali džeparci isplaćeni Konstatujući da su se, uprkos tome što uzbunjivači u Srbiji trpe različite pritiske, dve korisnice usluga Gerontološkog centra u Kruševcu odlučile da prijave nepravilnosti poverenica ovdašnjeg…

Review Overview

Rejting korisnika 4.26 ( 4 glasova)
x

Proveri i

Skupština Srbije danas o Predlogu zakona o ministarstvima

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić sazvao je prvu sednicu drugog redovnog zasedanja parlamenta, a na dnevnom redu je ...

Zakazano suđenje za ubistvo deteta pri porođaju u Brusu

Suđenje J. Đ. (21), koja je okrivljena za krivično delo ubistvo deteta pri porođaju počinje u Osnovnom sudu u Brusu ...

Digitalno nasilje u emotivnim vezama srednjoškolaca: šta o tome misle nastavnici?

Većina nastavnika smatra da škola treba da se bavi zaštitom učenika od digitalnog seksualnog i rodno zasnovanog nasilja u emotivnim ...

Napredak želi pobedu u derbiju začelja 

U 12. kolu Super lige Srbije, Napredak u nedelju gostuju u Šapcu Mačvi, ekipi na poslednjem mestu sa samo jednom ...

Raste broj obolelih u celom Okrugu

U Rasinskom okrugu je za dan potvrđeno još 27 slučajeva oboljevanja od korone, a virus je, nakon zatišja, ponovo registrovan ...