Prvaci dobili opremu uz koju su uočljivi u saobraćaju

Postavljeno: 01.03.2021

Prvaci iz Osnovne škole “Dragomir Marković” dobili su svetleće prsluke, torbice, narukvice, priveske i kačkete, kako bi bili uočljiviji u saobraćaju. Istovremeno dobili su knjigu “Pažljivko” iz koje mogu da nauče osnovna prvaila ponašanja u saobraćaju. Ovakvu opremu će dobiti svi prvaci u Kruševcu

Akciju su, kao deo promotivno – preventivnih aktivnosti sproveli gradski Savet za bezbednost saobraćaja i ovdašnja Policijska uprava, uz podršku Agencije za bezbednost saobraćaja koja je za prvake obezbedila pomenu knjigu, a za predškolce bojanku sa likom Pažljivka

– Edukacija dece u najmlađem dobu je veoma bitan aspekt u bezbednosti saobraćaja. Deca na ovaj način uče, ali korišćenjem opreme takođe postaju vidljivija u saobraćaju. Ovu opremu dobiju svi prvaci u Kruševcu, kojih je ove godine oko 950 – kaže Jelena Brković iz gradskog Saveta za bezbednost saobraćaja.
Direktor Osnovne škole „Dragomir Marković“ Saša Jeftić podseća da je reč o tradicionalnoj akciji koja je veoma važna kao podrška u učenju prvaka pravilima bezbednog ponašanja u saobraćaju.

Da dosta o tome znaju pokazali su prvaci te škole u razgovoru sa Marijom Radivojević, oficirkom u odeljenju saobraćajne policije u kruševačkoj Policijskoj upravi.

Prepoznali su da je ona saobraćajna policajka, objasnili su kako treba da prelaze ulicu, kada treba da stanu, a kada da krenu. Mislili su, međutim, da u kolima treba da vežu pojas kako ih policija ne bi kaznila, a Radivojevićka im je objasnila da to treba da čine kako bi bili bezbedni.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top