Proširenje Prve „A“ vaterpolo lige na deset ekipa

Postavljeno: 06.08.2021

Umesto osam muških vaterpolo klubova, koliko je bilo do sada u Prvoj „A“ ligi, u narednoj sezoni biće ih deset. To kaže šef struke kruševačke Rasine Vladimir Tomašević

– Sve je bilo spremno da deset ekipa imamo i u protekloj sezoni, ali su dve odustale. Sigurno je, međutim, da Vaterpolo savez Sbije, ovom prilikom, neće odustati od ideje proširenja i da ćemo, umesto osam u konkurenciji imati deset klubova. Nama lično ne smeta veći broj, jer priliku treba pružiti i drugim gradovima, koji imaju uslove za ovaj sport – smatra Tomašević, dugogodišnji kapiten kruševačke Rasine, a sada na kormilu struke tima koji je, u jubilarnoj godini postojanja, prvi put izborio status, „A“ ligaša.

Podseća da je opredeljenje Rasine da za nju igraju deca iz Kruševca.

– Jedni smo od retkih, mislim u državi, koji smo evo na pragu Super lige. Svesni smo mi da to neće biti lako, ali istrajaćemo u ovakvom načinu rada, nezatvarajući vrata i talentovanim igračima iz drugih klubova, ako žele da dodju u Kruševac – tvrdi Tomašević.

Vaterpolo klub Rasina ima svoju školu plivanja, a oni koji uspešno savladaju sve veštine, počinju sa učenjem vaterpola. Uveravaju da je to pravi recept stvaranja igrača.

Lj.Marković

Ostale vesti

back-to-top