Biciklisti Bele stene dominantni na Jahorini

Postavljeno: 05.08.2021

Sa velikog biciklističkog maratona na Jahorini takmičari kruševačkog Kluba za planinski biciklizam „Bela stena“ vratili su se sa tri osvojene medalje

Na planinskim stazama Jahorine i Ravne planine održana je biciklistička trka “Termag MTB maraton”, koja je okupila više od 140 učesnika iz pet zemalja. U okviru planinske biciklističke trke, koju je organizovao Hotel “Termag” sa Jahorine, vožene su trke na tri staze, dužine 46, 34 i 22 kilometra, a takmičari su nastupali u muškoj i ženskoj konkurenciji u dve starosne grupe, do 40 i više od 40 godina.

Veliki broj ljubitelja biciklizma došao je na Jahorinu da učestvuje u ovom značajnom sportskom događaju, a oni sa najviše takmičarskog elana trenirali na stazama koje je za njih pripremio tim Hotela “Termag”.

Klub za planinski biciklizam „Bela stena“ iz Kruševca vratio se sa ovog takmičenja sa osvojene tri medalje.

Najbolji u velikom maratonu, u kategoriji preko 40 godina, a ujedno i drugoplasirani u apsolutnoj konkurenciji, je Ivan Pantelić. Prvo mesto u srednjem, kao i treće u velikom maratonu, u konkurenciji biciklista preko 40 godina, pripalo je, takođe, Kruševljanima, braći Srboljubu i Branislavu Goluboviću, koji su se plasirali i među prvih 10 u ukupnoj konkurenciji.

– Sa tri osvojene nagrade bili smo najuspešniji klub na takmičenju. Radi se o brdskom biciklizmu, dakle tu nema asfalta. Veoma je kamenito, sa velikim usponima, vozi se kroz šumu, po blatu, znači sve vrste terena… Staza je bila veoma teška jer je prepuna kamenja, tako da tokom čitave trke moraju da se paze gume, o padovima da i ne govorim. Ali, savladali smo sve to i svakako sam zadovoljan rezultatom – rekao je Ivan Pantelić, koji se sa Jahorine vratio sa dve osvojene nagrade.

Članove Bele stene čekaju nova takmičenja – Evropsko prvenstvo u Novom Sadu, na Petrovaradinu, od 11. do 15. avgusta, kao i maraton na Kopaoniku zakazan za 29. avgust.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top