Pripreme plivača Rasine 

Postavljeno: 15.09.2022

Pod nadzorom pet trenera Plivačkog kluba Rasina u Kruševcu devojčice i mladići različitih uzrasta, bruse formu za takmičenja koja ih očekuju. Po rečima direktora kluba Dragana Petrovića, za razliku od drugih sportova, u ovom je situacija specifična.

Ne mogu da kažem da interesovanje ne postoji. Međutim, ograničeni smo da u klubu ostaju samo oni najuporniji i oni kojima je plivanje na prvom mestu u odnosu na druge sportove– kaže Petrović.

On ističe da se samo za odlazak na državna prvenstva takmičarima obezbeđuje novac, a da za sve drugo moraju sami da se snađu.

Zbog toga nam se i događa odliv broja onih koji ostaju u plivanju. Odlaze u sportove u kojima im je sve obezbeđeno i plaćeno. To nas sputava da održimo masovnost koja bi nam dala još bolje rezultate. Ne može se reći da ovo što imamo nije kvalitetno. Reč je o talentovanim plivačima. Mi objektivno, u ovakvim uslovima, ne možemo sve da zadržimo u Rasini i to je rak rana između želja i mogućnosti. Hteli ili ne, s razlogom se ne mirimo sa ovakvom pojavom i trudimo se da opstanemo na srpskoj mapi plivanja sa onima koji su verni klubu i dobro se rezultatima kotiraju u Srbiji, pa i šire– svedoči Petrović.

Lj. Marković

 

 

Ostale vesti

back-to-top