Održava se Karavan kulture govora za mlade

Postavljeno: 15.09.2022

U okviru Karavana kulture govora „Progovori da vidim ko si”, danas i sutra, 15. i 16. septembra, u Beloj sali KCK, biće održane radionice za mlade. Predavači na radionicama biće master komunikolog Slobodan Roksandić i diplomirani glumci Milan Bosiljčić i Marko Milanović.

Da kroz interaktivni pristup ovladaju dobrim govornim navikama i tako razviju usmeni izraz i izlagačku pismenost, priliku je dobilo 45 đaka iz Hemijsko-tehnološke škole, Gimnazije i Ekonomsko-trgovinske škole.

Uz pomoć stručnjaka iz oblasti dikcije i komunikologije, mladi će tokom radionica unapređivati razgovetnost u izražavanju, raznovrsnu upotrebu reči, dinamiku, govor tela i tehnike za suočavanje sa tremom. Usvojene veštine i znanja moći će da primene u mnogim situacijama koje podrazumevaju usmeni izraz, poput odgovaranja na času, polaganja ispita, prezentovanja u sklopu školskih i fakultetskih obaveza, tokom razgovora za posao, prilikom snimanja video snimaka…

Interaktivna predavanja i praktične vežbe održaće se u četvrtak od 15 do 18 časova, a u petak od 10 do 13 časova.

Inače, organizator Karavana kulture govora je Udruženje „Izražajnost”, uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Kulturnog centra Kruševac.

J.A.

Ostale vesti

back-to-top