Pripadnici Vojske u Kruševcu snimaju edukativne filmove, obišao ih ministar Stefanović

Postavljeno: 08.06.2021

U centru ABHO u kruševačkoj kasarni „Car Lazar“ u toku je snimanje kratkih edukativnih filmova uz koje će pripadnici Vojske i  VMA podučavati decu kako da se snađu u različitim rizičnim situacijama. Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović, obišao je Centar tokom snimanja

„Podučavaju ih kroz tutorijale, koje snimaju, i teorijski i praktično kako da se zaštite u različitim rizičnim situacijama. Zahvalan sam im što su izdvojili vreme da bi preneli svoje znanje deci“ prenelo je Ministarstvo odbrane izjavu ministra Nebojše Stefanovića, koji se zahvalio i Vojno –  filmskom centu „Zastava film“ koji realizuje pomenuto snimanje.

Stefanović je najavio da će se ulaganja u Centar ABHO nastaviti.

Ovaj centar je jedan od vodećih u našem delu Evrope i potrebno je još investicija da bi sačuvao  renome, koji danas ima. To će u narednom periodu biti jedan od prioriteta Ministarstva odbrane – kazao je on.

Dodao je da ne treba zaboraviti da je reč o veoma važnoj službi čiji pripadnici su prvi na licu mesta kada se dogode određeni izazovi, te da oni tada donose odluke kako da nas zaštite i sačuvaju naše živote.

Tokom obilaska, kako je saopšteno, komandant Centra ABHO pukovnik Sibin Dinčić predstavio je ministru Stefanoviću zadatke Centra, obuku koja se u njemu izvodi, a posebno se osvrnuo na angažovanje pripadnika Centra na sprečavanju širenja kovid virusa.

Imao sam priliku da vidim koliko su ovi ljudi posvećeni, sposobni i spremni da odgovore na svaki izazov, a pre svega, da zaštite građane Srbije – rekao je Stefanović.

Zahvalio im se na velikom radu tokom pandemije.

Zaista su bili, zajedno sa našim zdravstvom, prvi u dezinfekciji prostora, u jedinicama vojske, bolnicama, selima, gradovima i gde god je to bilo potrebno i bili su prvi da zaštite ljude – istakao je Stefanović.

J.B.

Foto: www.mod.gov.rs

Ostale vesti

back-to-top