Prespajanje kanalizacione mreže u Vidovdanskoj

Postavljeno: 29.04.2020

Radnici JKP Vodovod ovih dana izvode obimne radove u delu Vidovdanske ulice, na ukrštanju sa ulicom Stanislava Biničkog. Reč je o, kako je rekao direktor Vodovda, Vladimir Milosavljević, sanaciji problema koji je nastao početkom godine urušavanjem dela fekalne kanalizacije koja se iz Vidovdanske ulice uliva u ulicu Stanislava Biničkog i koji je pretio da izazove izlivanje fekalne kanalizacije u podrume petnaestak zgrada na ovom potezu

Radi se o veoma velikom zahvatu koji iziskuje zatvaranje cele Vidovdanske ulice, njeno prekopavanje u celom poprečnom profilu i zahtevnim radovima iskopavanja na dubini od više od sedam metara – rekao je novinarima direktor Vladimir Milosavljević.

Plan sanacije ovog kvara trebalo je da se izvede u dve faze. Prva je izgradnja atmosferske i fekalne šahte u ulici 12. Pešadijski puk i prespajanje stare i nove fekalne kanalizacije u ovoj ulici. Sa tim radovima krenuli smo 20. marta, ali smo morali da ih obustavimo zbog pojave pandemije, ali smo uspeli da završimo prvu fazu. Sada su se stvorili uslovi da ih nastavimo – precizirao je Milosavljević.

Druga faza koja je započeta pre nekoliko dana, podrazumeva izgradnju dve nove fekalne šahte u Vidovdanskoj ulici, izgradnju 14 metara nove kanalizacije i prespajanje stare kanalizacije sa novom koja ide iz ulice 12. Pešadijskog puka. 

Radove izvodi JKP Vodovod, a rok za završetak je dve nedelje. Kako je najavio direktor Milosavljević, radiće se što je moguće duže tokom dana, kako bi se radovi što pre završili.

Trenutno je zbog ove intervencije potpuno zatvoren saobraćaj u Vidovdanskoj od Drinčićeve (nekadašnje Branka Perišiča) do ulaza u Crkvu svetog Đorđa (pored tržnog centra Fontana), dok je od ulice Stojana Miloševića do gradilišta otvorena samo jedna traka.

Vodovod Kruševac je početkom uvođenja vanrednog stanja najavio i radove na rekonstrukciji kanalizacione i vodovodne mreže u Kosovskoj ulici, ali, kako nam je rekao direktor, odobrenje za te radove u vreme vanrednog stanja nisu dobili.

N.B.

 

Ostale vesti

back-to-top