Omladinci FK Napredak u eliti, zajedno sa kadetima

Postavljeno: 07.06.2022

Omladinci Napretka su obezbedili šampionsko mesto u Prvoj ligi, pa će se u narednoj sezoni u Kvalitetnoj ligi Srbije, eliti fudbala za mlađe selekcije, pridružiti kruševačkim kadetima. U poslednjem kolu, narednog vikenda, putuju u Niš ekipi Reala, po overu titule. Uspešne su u minulom takmičarskom ciklusu bile i ostale mlade selekcije

Iza omladinske ekipe FK Napredak je izuzetno uspešna sezona. Nakon što su ligaški deo prvenstva završili sa samo jednim porazom i ubedljivo osvojenim prvim mestom, ispred drugoplasiranog Trajala, dominaciju su nastavili i u plej-ofu, koji je okončan minulog vikenda. Nakon devet utakmica doigravanja, osvojili su šampionat sa 40 bodova, dok je Trajal na kraju sezone četvrti sa 28 bodova. Pozicije ove dva tima potvrđuju da se sa mladim talentima u Kruševcu ponovo dobro radi, što se sada i nagrađuje obezbeđivanjem višeg ranga takmičenja.

Omladinci Napretka su, naime, prvo mesto već obezbedili (do kraja je preostalo još gostovanje Realu u Nišu) pa će ovaj klub u narednoj sezoni u Kvalitetnoj ligi Srbije, eliti fudbala za mlađe selekcije, imati i kadete i omladince. A to je neosporan dokaz da se u Napretkovoj fudbalskoj školi dobro radi, što je i preduslov za kvalitetnu budućnost prvog tima sa svakako ne malim ambicijama.

Trajal će u poslednjem kolu gostovati u Popovcu ekipi Budućnosti, ali ni u slučaju pobede neće se moći na tabeli popeti iznad trenutne četvrte pozicije.

U međuvremenu je, minulog vikenda, završeno prvenstvo u Prvoj ligi RIS, za pionire i petliće. U poslednjem kolu pioniri Napretka su savladali Car Konstantin sa 4:0, dok su petlići deklasirali drugu ekipu niškog Radničkog sa čak 12:1!

Prethodno su kadeti Napretka završili sezonu na devetom mestu tabele. U Kvalitetnoj ligi Srbije, u najjačoj konkurenciji ovog uzrasta, ostavili su pozitivan utisak, potvrđen i u poslednjem kolu pobedom protiv šampiona Crvene zvezde, pokazujući da će na ovu generaciju talentovanih fudbalera i te kako moći da se računa.

S.M.
Foto: FK Napredak


Preporod

Da dogovor kuću gradi, najbolji je primer rada sa mlađim kategorijama FK Napredak u Kruševcu

Posle rezultatskog posta, kadeti su sačuvali status pod dirigentskom palicom Ivana Babića, bivšeg Napretkovog igraća.

I omladinci su opravdali očekivanja u Kvalitetnoj ligi Srbije.

– To nam je bio i cilj i imali smo poverenja u kruševacku mlađariju i njihove učitelje. Bilo je uspona, posrtanja ali i prevazilaženja neprijatnih situacija. Drago mi je što smo svi zaslužni za ovaj napredak, a naričito struka i igrači. Samo zajedničkim radom smo uspeli da stignemo na cilj – ističe Zoran Ristić, šef na poslovima razvoja omladinskog sporta u Napretku, a nekada i igtač ovog kluba poznatiji kao Crni bomarder. Karijeru je počeo u bivšem FK 14. oktobar a okončao u susednoj Bugarskoj.

Lj.Markovic

Ostale vesti

back-to-top