Šarengrad među top pet u Srbiji!

Postavljeno: 07.06.2022

Na listi Google Street View, tehnološke kompanije koja pruža interaktivne panorame širom sveta, među pet najtraženijih lokacija u Srbiji u protekloj godini, našao se i Zabavni park Šarengrad. Atraktivni sadržaji u parku na periferiji Kruševca privukli su preko 100.000 posetilaca za godinu dana

Na globalnoj listi najposećenijih država na Google Street View usluzi, koju je ta kompanija objavila povodom 15 godina postojanja, među 100 najposećenijih zemalja tokom protekle godine na samom vrhu bila je Amerika, potom Japan, Meksiko i Brazil, dok je Srbija je zauzela 50. mesto.

Šarengrad se, na ovom pretraživaču koji je u našoj zemlji prisutan skoro deset godina, našao među pet najposećenijih lokacija u Srbiji, pored Beogradske tvrđave, manastira Tumane, Hrama Svetog Save i Beogradskog zoološkog vrta.

Ovaj zabavni park, čija je izgradnja trajala skoro dve godine, otvoren je prošle godine, na Vidovdan, a pored više od 20 figura dinosaurusa, od koji su neki pokretni i ispuštaju zvučne efekte, park nudi i druge aktraktivne sadržaje- veliku fontanu sa mostom, dečje mobilijare, igraonice zatvorenog i otvorenog tipa, zip lajn, kafe restoran, suvenirnicu…

Prema rečima Sanje Ratković, koordinatorke Zabavnog parka „Šarengrad“, posetioci mogu da se oprobaju i u igranju mini golfa i šaha, posebna atrakcija tokom zimskih meseci je klizalište, a od ovog meseca u funkciji je i igralište za odbojku, košarku, tenis i rukomet, na površini od 650 kvadrata.

U cenu ulaznice uračunati su svi sadržaji, kao i tematske radionice koje se organizuju svakog vikenda, gde najmlađi posetioci imaju priliku da pokažu koliko su kreativni.

Šarengrad je za godinu dana ugostio preko 100.000 posetilaca iz cele Srbije, dolaze i stranci, a gosti su uglavnom deca predškolskog i školskog uzrasta koja dolaze sa roditeljima, bakama i dekama ili organizovano sa školom ili vrtićem.

Park radi svim danima sem ponedeljkom, leti od 10 do 22, tokom zime sat kraće. Od početka ovog meseca povećane su i cene ulaznica, tako da je sada 250 dinara za odrasle, 150 za decu stariju od pet godina i za penzionere, 100 za grupne posete.

Inače, u toku je izgradnja nove vertikalne igraonice, sa lavirnitima i još nekim zanimljivim detaljima. U Šarengradu kažu da je reč o atraktivnom sadržaju koji će sigurno obradovati najmlađe posetioce.

D.P.

 

 

Ostale vesti

back-to-top