Predstavljamo buduće poslanike iz Kruševca: Zoran Tomić, SNS

Postavljeno: 28.04.2022

Nakon nedavnih parlamentarnih izbora Kruševljanin Zoran Tomić će ponovo kao poslanik predstavljati Kruševac, sprovodeći politiku Srpske napredne stranke, na čijoj je listi izabran. Odgovarajući na pitanja redakcije lista GRAD i portala KruševacGrad navodi da će mu prioriteti u budućem radu biti pozicija mladih i nauke, te da će biti aktivan učesnik u radu parlamenta i skupštinskih odbora i predano raditi na donošenju kvalitetnih zakonskih rešenja.

 Trudio sam se, što planiram i dalje, da sva zakonska rešenja koja budu pred nama dobro proučim i doprinesem da budu približena građanima, ali i da čujem i prenesem mišljenje građana kako bi ta rešenja bila funkcionalnija i pomogla da se poboljšaju sistem i društvo – navodi, odgovarajući na pitanja naše redakcije Zoran Tomić, poslanik  SNS-a u novom sazivu republičkog parlamenta.

Napominje da će se, s obzirom na to da se bavi naukom, posebno zalagati da se njen položaj poboljša kroz nova zakonska rešenja koja bi unapredila položaj istraživača. Trudiće se da se nastavi širenje mreže naučno-tehnoloških parkova, podizanje kapaciteta fakulteta u Srbiji za istraživanja te pozicioniranje Srbije u svetskim krugovima, kada je u pitanju program istraživanja Svemira.

.-Cilj mi je da pomognem da Srbija ponovo postane deo Komiteta OUN o mirovnom korišćenju Svemira i da na taj način pomognemo i našu ekonomiju, ali i istraživačke institucije da se aktivno uključe u programe, što će doprineti i našem BDP, ali i razvoju naše ekonomije bazirane na znanju – ističe on.

Odgovarajući na pitanje šta konkretno može da uradi za Kruševac i Rasinski okrug Tomić navodi da namerava da kroz rad u odborima, promoviše Grad i Okrug, da omogući da se o lokalnim problemima čuje na tim sednicama, ali i da ono što je dobro bude predstavljeno kao primer dobre prakse.

Koleginica Nevena Đurić i ja ćemo se zajedno sa lokalnom samoupravom boriti za  Kruševac i Rasinski okrug, da se privuku nove investicije i realizuju projekti i da nastavimo realizaciju vizije modernog, akademskog i evropskog Kruševca – poručuje Tomić.

Što se tiče komunikacije sa građanima i mogućnostima da se ona unapredi on podseća da je poslanička kancelarija u Kruševcu je bila jedna od aktivnijih u Srbiji:

Uvek smo se trudili da, kad smo u Kruševcu i kad nam vreme dozvoljava, razgovaramo sa građanima koji su se prijavili preko formulara u Gradskoj upravi, ali i sa ljudima koji su nam se obratili lično, kao i preko gradskog odbora SNS. Trudili smo se da probleme građana prenesemo nadležnima.

 Kao veoma značajno navodi to što su mogli sa građanima da razgovaraju i o zakonskim rešenjima koja su bila na dnevnom redu skupštinskih sednica, te da prenesu mišljenje sugrađana. Siguran je da i pored toga komunikacija može da se unapredi, a podseća da građani mogu, osim navedenih načina, da se obrate i preko društvenih mreža, te preko sajta Narodne skupštine.

Komentarišući  izbore, rezultate, kampanju i dostupnost medija predstavnicima vlasti i opozicije na republičkom i lokalnom nivou Tomić navodi da su se građani  u velikom broju odazvali i svoje mišljenje o ponudi na političkoj sceni jasno rekli:

 

-U Kruševcu i Rasinskom okrugu jasno su potvrdili da ubedljivo poverenje daju Aleksandru Vučiću da kao predsednik Srbije nastavi da se bori za mir i stabilnost koji su nam u ovim teškim i izazovnim vremenima potrebni. Takođe su dali ubedljivo najveće poverenje koaliciji okupljenoj oko SNS i podržali listu „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve!“ da nastavi sa realizacijom ekonomskog programa, borbe za bolju i uspešniju Srbiju i da ono što je planom do 2026. godine predviđeno da se realizuje.

Smatra da su izbori bili u skladu sa međustranačkim dijalogom te da je data mogućnost svim učesnicima da se građanima predstave, preko medija, ali i putem drugih instrumenata za političku borbu i predstavljanje programa.

Vidimo i po izveštajima posmatrača da su izbori prošli u demokratskoj i fer atmosferi i  uvek smo spremni za razgovore kako bi se proces dalje unapredio – poručuje Tomić.

On je, inače, jedan od dvoje kandidata sa liste za poslanike „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve!“, iz Kruševca, koji će se naći u budućem sazivu republičkog parlamenta. Osim njega tu će biti Nevena Đurić, koja je takođe bila poslanica u prethodnom sazivu. U novom sastavu republičke Skupštine biće i Srđan Milivojević, iz Demokratske stranke, koji je na nedavnim izborima bio na listi „Ujedinjeni za pobedu Srbije“.

J.B.

 

Ostale vesti

back-to-top