Pred gostovanje Čukaričkom: Vreme da i Napretku sreća bude saveznik

Postavljeno: 01.03.2022

U 25. kolu Super lige Srbije Kruševaljni sutra na Banovom brdu gostuju trećeplasiranoj ekipi Čukaričkog.

Nakon poraza u Novom sadu od Vojvodine, Napredak je osvojio po bod na dve prethodne utakmice, u Surdulici protiv Radnika i pred svojim navijačima protiv TSC-a. Neobično je da je oba ta meča kruševački tim odigrao sa igračem manje u celom drugom poluvremenu, što se, svakako, odrazilo i na rezultat. Međutim, misli su već na Banovom brdu, gde Napredak sutra gostuje Čukaričkom.

Domaćini će biti ozbiljan rival, na tabeli su treći, odmah iza Partizana i Crvene zvezde.

– Ekipa se, pošto smo na prethodna dva susreta u drugih 45 minuta bili brojčano slabiji, dosta fizički i psihološki potrošila i najvažnije je bilo da osvežimo igrače. Imamo dosta kadrovskih problema, trojica sigurno ne mogu da igraju, neki su pod znakom pitanja, ali to je istovremeno prilika za one koji dobiju šansu da se dokažu. Čukarički forsira mlade igrače, zavidnog kvaliteta. Imaju nekoliko iskusnijih fudbalera, koji vuku ekipu. Igraju dobro, o čemu svedoči i plasman, imaju evropske ambicije. Napredak dugo nije pobedio na Banovom brdu, pa bi predstojeći megdan mogao da tu tradiciju sruši. Idemo u Beograd da se predstavimo u najboljem izdanju i jedva čekamo da utakmica počne – kaže šef stručnog štaba Napretka Ivan Stefanović.

Napredak neće moći da računa na povređenog Tomića, zbog kartona će igrati bez Stefana Jovanovića i Stevanovića. Dobra vest je da će nastupiti Alen Melunović. Kako god, fudbaler Miloš Džugurdić je svestan da njegovu ekipu očekuje teško gostovanje.

– Rival je mlada i poletna ekipa sa dobrim trenerom, žele u Evropu, ali i mi imamo naš cilj. Nema sumnje da ćemo dati sve od sebe, za kakav rezultat će to biti dovoljno, saznaćemo posle utakmice, ali posle svih pehova, povreda i crvenih kartona, vreme je da sreća i nama malo bude saveznik – rekao je Džugurdić.

Sutrašnja utakmica u Beogradu počinje u 18 sati.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top