Pozorište zatvoreno do daljnjeg

Postavljeno: 31.10.2022

Zbog požara koji se dogodio u subotu (29.oktobra) u zgradi gde se nalazi i pozorište, ova ustanova kulture neće moći redovno da funkciniše do daljnjeg, saopštili su iz Kruševačkog pozorišta

– Zahvaljujući brzoj i profesionalnoj intervenciji vatrogasaca, pripadnika MUP-a i ostalih pojedinaca i odgovornih firmi, vatra nije oštetila naše prostorije, ali je voda, usled gašenja, oštetila delove prostorija i električne instalacije, tako da pozorište neće moći da redovno funkcioniše do daljnjeg – navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, u toku je procedura utvrđivanja štete od strane nadležnih institucija i mogućnosti sanacije. Očekuje se da se do kraja ove nedelje završi sanacija elektromreže, što je prvi uslov za osnovno funkcionisanje zaposlenih.

Probe nove predstave „Duplo golo“, u režiji Nenada Todorovića, zahvaljujući pomoći Grada i Kulturnog centra Kruševac održavaju se u bioskopu Kruševac.

Kruševačko pozorište zahvalilo se svima koji im ponudili pomoć i podršku, a o daljim planovima i aktivnostima ove ustanove, javnost će biti blagovremeno obaveštena. U pozorištu se nadaju da će vrlo brzo biti u prilici da dočekaju publiku.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top