Pozorišni repertoar prilagođen popuštanju mera

Postavljeno: 22.12.2020

Kruševačko pozorište će, nakon što je odlukom Vlade radno vreme ustanova u kulturi produženo do 21 sat, održavati i večerenje predstave

Za subotu, 26. decembar, planirana je predstava “Holivudski san”, Samostalne produkcije Beograd. Nastala je po motivima teksta Meri Džons, režiju potpisuju Miloš Đurović i Dušan Matejić, koji čine i glumačku postavu predstave.
Istog dana u 12 časova je dečija lutkarska predstava “Ružno pače” Kruševačkog pozorišta, koja je igrana i u prethodnom periodu.

– U narednom periodu ćemo praviti nedeljni repertoar, u skladu sa merama koje se donose. Od 21. decembra je produžen rad kulturnih ustanova, mi ćemo u ovoj nedelji igrati jednu večernju predstavu jer nam treba vreme da ugovorimo nastupe, da proverimo kada su svi učesnici slobodni. Takođe, vodimo računa da to budu predstave sa manjom glumačkom ekipom kako bismo zaštitili zdravlje glumaca – objašnjava Svetlana Đurđević koja je u Kruševačkom pozorištu zadužena za odnose sa javnošću.

U nedelju, 27. decembra u 12 časova će biti odigrana zatvorena premijera predstave koju je Kruševačko pozorište uradilo u saradnji sa gradskim Savetom za bezbednost saobraćaja.
Reč je o predstavi “Minut” za koju je tekst napisao Jovan Ristić, dramaturg je Branislav Nedić koji uz Marka Živića potpisuje i režiju.

– Predstava je namenjena tinejdžerima, mladima od 13 do 16 godina. Govori o opasnostima u saobraćaju, odnosno o tome da je potreban samo minut da vam se život promeni – kaže Đurđevićka. Ona podseća da je Pozorište ranije, takođe u saradnji sa pomenutim Savetom, uradilo predstavu “Semaforko”, namenjenu predškolcima i mlađim osnovcima.

Zatvorena premijera, objašnjava ona, znači da će joj prisustvvati predstavnici Saveta i Pozorišta, dok će predstava pred publikom biti izvedena kada se za to steknu epidemiološki uslovi.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top