Požar lokalizovan, nema povređenih i stradalih

Postavljeno: 29.10.2022

Lokalizovan je požar, nema povređenih ni stradalih, saopštio je novinarima načelnik Policijske uprave Kruševac, Ivan Milenković, oko podneva, nakon četvorosatne borbe koju su sa vatrenom stihijom u centru grada, u kinskoj robnoj kući iznad Pozorišta, vodile broje vatrogasne ekipe:

 -Najbitnija informacija u ovom trenutku je da nema povređenih i stradalih. Ni jedan građanin prilikom evakuacije nije povređen. S obzirom da se radi o najužem gradskom jezgru, gde je skoncentrisan veliki broj ljudi, radilo se na brzoj evakuaciji svih građana, da ne bi došlo do povređivanja.

Požar, koji je vatrogasno spasilačkoj jedinici prijavljen jutros u osam časova je, prema Milenkovićevim rečima,  izbio u robnoj kući „Trajal“, u delu koji koristi kineska robna kuća.

Prijavljen je požar na trećem spratu i od samog izbijanja požar se širio na krovnu konstrukciju koja je potpuno izgorela. Brzom i efikasnom akcijom pripadnika vatrogasno spasilačke jedinice i svih pripadnika Policijske uprave, uspeli smo da požar lokalizujemo. Gašenje požara je još uvek u toku, ali očekujemo da vrlo brzo bude potpuno ugašen – dodao je on.

Od posledica požara u ovom trenutku su, kazao je on, oštećene jedino prostorije robne kuće, a ostale prostorije koje se nalaze u toj zgradi su zaštićene, Pozorište, dopsišništvo RTS-a, stambeni objekat Češalj, gde nijedan stan nije zahvaćen požarom.

U gašenju požara, osim kruševačkih vatrogasaca učesvovali su brojni privredni subjekti i lokalna samouprava. Svi su se maksimalno angažovali da se požar ugasi i da posledice budu minimalne – kazao je Milenković.

U ovom trenutku se, dodao je, ne može govoriti o visini materijalne štete, niti o potencijalnom uzroku požara. Uviđaj će biti obavljen kada se stvore uslovi za to.

Objekat u kome se, osim izgorele kinske kuće, nalaze prostorije više institucija te stambeni deo, za sada nije bezbedan.

Objekat u ovom trenutku nije bezbedan i molio bih građane da u narednom periodu znaju da je glavna ulica zatvorena, dok se ne steknu uslovi za bezbedan prolazak vozila pešaka neposredno pored robne kuće „Trajal“. U ovom trenutku građani još uvek ne mogu da se vrate u svoje stanove – kazao je novinarima načelnik odeljenja za vanredne situacije u Kruševcu, Aleksandar Lazarević.

U gašenju jutrošnjeg požara učestvovalo je, prema njegovim navodima, devet vozila i 33 vatrogasca iz Kruševca, Trstenika i Ćićevca,  vozilo platforma iz Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu. U gašenju su pomogle industrijsko vatrogasne jedinice „Trajala“, „Kuper tajera“ i „Rubina“, koje su došle sa svojim vozilima i ljudstvom. Kompanija „Behtel – Enka“ je poslala 10 cisterni sa vodom, koje su asistirale u gašenju požara,

Dežuraćemo dokle god bude potrebno. Organizovali smo i dežurstva u svim objektima koji se  nalaze u sklopu robne kuće Trajal, u Pozorištu, Direkciji, RTS-u, Kulturnom centru i Erste banci – dodao je on.

D.P.- J.B.

 

 

Ostale vesti

back-to-top