Potpukovnik Stankovski novi komandat 246. bataljona ABHO

Postavljeno: 23.08.2022

U kasarni „Car Lazar“ održana je svečanost povodom primopredaje dužnosti komandanta 246. bataljona ABHO. Potpukovniku Miroslavu Stankovskom dužnost je predao potpukovnik Vladimir Filipović koji sa dužnosti komandanta tog bataljona odlazi na Generalštabno usavršavanje

Novi komandant Stankovski, kazao je da smatra da nema većeg priznanja za oficira nego da jednog dana stane na čelo stroja u kojem je ponikao, ali i da je svestan da ukazana mu čast i poverenje, sa sobom nose ogromna požrtvovanja, odricanja i izazove.

Činjenica da je 246. bataljon ABHO jedina jedinica te vrste u našoj vojsci i uzimajući u obzir rezultate i priznanja koje je ostvario izvršavajući poslednje zadatke u prethodnom periodu, dodatni su motiv za preuzimanje nad bataljonom i da uložim maksimalne napore i doprinesem daljoj izgradnji i jačanju operativnih i funkcionalnih sposobnosti bataljona a samim tim i Vojske Srbije u celini– rekao je Stankovski, te istakao da je, poznajući ljude u 246. bataljonu ABHO, njihov profesionalizam, požrtvovanost i druge vrline, siguran da će opravdati ukazano poverenje komande Kopnene vojske i Generalštaba Vojske Srbije.

Da je bila velika čast protekle dve i po godine biti na čelu 246. bataljona ABHO, rekao je potpukovnik Vladimir Filipović.

Visok nivo stručne sposobnosti, obučenosti, odlučnosti i jačina kolektivnog morala oficira, podoficira, profesionalnih vojnika i civilnih lica kojima sam komandovao, pomogli su mi da poverenu dužnost obavljam lakše, uz poštovanje zadatih rokova i i očuvanje života i zdravlja svih pripadnika bataljona. Ovu priliku koristim da za postignute rezulate izrazim najiskreniju zahvalnost svima vama koji stojite u stroju ispred mene i svima onima koji su trenutno angažovani na drugim profesionalnim zadacima i nisu danas ovde sa nama– rekao je Filipović u obraćanju prisutnima, te svom  dosadašnjem zameniku, potpukovniku Stankovskom poželeo puno komadantske sreće u daljem komandovanju bataljonom, da nastavi sa radom u održavanju stabilne jedinice, zdravih međuljudskih odnosa , te daljoj afirmaciji bataljona Kopnene vojske i Vojske Srbije.

Primopredaji dužnosti u kasarni „Car Lazar“ prisustvovao je i načelnik odeljenja za ljudske resurse pukovnik Dragan Ljubić, komandati jedinica u garnizonu Kruševac, predstavnici Grada, ,udruženja i organizacija.

D.P.

 

Ostale vesti

back-to-top