Nastavlja se sa sanacijom posledica nevremena

Postavljeno: 23.08.2022

Nakon što su ekipe JKP pokupile preko 100 kubika nanosa koje je tokom obilnih padavnina u nedelju (21. avgusta) bujica nanela u više naseljenih mesta na području Grada Kruševca, nadležne službe danas su nastavile sa sanacijom oštećenja na kritičnim tačkama u devet sela.

Na osnovu prijave građana nadležni su danas obišli naseljena mesta Buci, Velika Lomnica,Trmčare, Slatina, Dvorane, Petina, Sezemča, Kapidžija i Parunovac.

U selu Trmčare izvršen je pregled stanja dva mosta koja su, po prijavi građana, oštećena u bujičnim poplavama. Utvrđeno je da most u Obilićevoj ulici nije bezbedan za saobraćaj jer levi oslonac tog mosta sleže 3 cm na sat. Most na raskrsnici Obilićeve ulice i ulice Carice Milice je delimično potkopan i nema vidnih oštećenja  i, kako je utvrđeno, bezbedan za je odvijanje saobraćaja.

U istom selu izvršen je i pregled nekategorisanih neasfaltiranih puteva i zaključeno da je potrebno odmah krenuti u sanaciju istih. Istovremeno, nastavljeni su radovi i na nekategorisanim putevima i u naseljenim mestima Dvorane, Lovci i Velika Lomnica.

Obilaskom  dva mosta u naseljenom mestu Sezemča, utvrđeno je da na istim nema oštećenja i da su bezbedni za odvijanje saobraćaja. Prethodno su, na ovim lokacijama, uklonjene dve pale bandere, kao i komunalni otpad koji je nanela bujična poplava.

Po prijavi građana, izvršen je i obilazak naseljenog mesta Slatina, te utvrđeno da je prijava neosnovana, odnosno, da je put prohodan i bez oštećenja.

Takođe, nadležne službe su obišle i Parunovac i Kapidžiju, gde je nakon pregleda bujičnih vodotokova na kritičnim mestima, utvrđeno na nema opasnosti od izlivanja.

Inače, prema izveštaju kruševačke Meteorološke stanice juče je na teritoriji grada Kruševca palo 5,2 litara kiše po metru kvadratnom, na području Jastrepca 3 litra po metru kvadratnom, a u naseljenom mestu Đunis 27 litara kiše po metru kvadratnom.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top