Potpisi podrške ćićevačkim udruženjima

Postavljeno: 13.06.2024

Udruženje Okular, u partnerstvu sa više od 10 različitih udruženja sa teritorije opštine Ćićevac, pokrenulo je inicijativu „Prostor za nas“. Ovom akcijom žele da obezbede funkcionalni prostor veličine minimum 30 kvadrata, koji bi bio namenjen svim građanima i udruženjima sa teritorije opštine Ćićevac, a u vlasništvu lokalne samouprave

U okviru same građanske inicijative, udruženje Okular ističe njen značaj. Prvenstveno, prostor bi bio besplatan za sve, omogućavajući im da se okupljaju i druže ne samo u kafićima i parkovima kada je lepo vreme, već tokom cele godine, bez obzira na vremenske uslove.

Takav prostor bi omogućio organizaciju raznih manifestacija, izložbi i događaja, kroz koje bi se čuvala i negovala kultura i tradicija opštine Ćićevac. Takođe, kroz radionice i predavanja mladi bi sticali znanja i veštine koje će im pomoći u pronalaženju posla ili pokretanju sopstvenog biznisa.

Realizacijom inicijative bi se ostvarila i međugeneracijska saradnja: Građani svih generacija deliće svoja znanja i iskustva, što bi doprinelo opštem napretku i kvalitetu života u samoj opštini.

Građani potpisuju peticiju za donošenje Odluke o nameni jednog prostora (od 30 do 80 kvadrata sa upotrebom toaleta) koji bi bio dostupan svim građanima opštine Ćićevac za druženje, edukaciju i kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

Potrebna nam je jasna i nedvosmislena Odluka (dokument) da prostor koji je odabrala Opštinska uprava, a zahteva minimum standarda za nesmetano korišćenje, mogu da koriste sva udruženja i svi građani opštine Ćićevac kad god im je potreban za svoje aktivnosti. Verujemo da zajedničkim trudom možemo stvoriti mesto gde će se rađati nove ideje, prijateljstva i uspesi, poručuju iz udruženja Okular.

Peticiju je moguće potpisati na brojnim akcijama u gradu koje će biti organizovane celog leta, ali i svakog radnog dana u prostorijama udruženja Okular, pored Autobuske stanice u Ćićevcu.

N.L.

Ostale vesti

back-to-top