Pomoć za učesnike bitke na Košarama

Postavljeno: 26.12.2019

Predstavnici Grada Kruševca priredili su prijem za zamenika predsednika opštine Zemun Damira Kovačevića, predstavnike fondacije „Milica Rakić“ i kompanije „Empro Lajn“ koja je donirala poklon paketa za porodice učesnika bitke na Košarama

Zamenik predsednika opštine Zemun Damir Kovačević, koji je inicirao tu humanitarnu akciju, naglasio je da je ova pomoć mali znak poštovanja prema junacima bitke na Košarama. On se nada da će njegovu ideju prihvatiti i druge opštine i gradovi i privredni subjekti.

Planirano je da poklon paketi budu raspodeljeni širom Srbije, od Vranja do Subotice.

Grad Kruševac se, kako je izjavila zamenik gradonačelnika Vesna Lazarević, obavezao da pakete isporuči opštinama u Rasinskom okrugu, kao i Vranju i Leskovcu. Takođe, nakon Nove godine će se finansijski uključiti u pomoć porodicama učesnika bitke na Košarama, kojih je na području grada dvadesetak.

Član Gradskog veća Goran Janković naglasio je da je Grad Kruševac preko projekata boračkim udruženjima obezbedio 1,2 miliona dinara i da je Kruševac prvi Grad koji je doneo Odluku o proširenju boračkih prava, za šta je opredeljeno 5 miliona dinara. Podsetio je da je u znak večnog sećanja na njih podignut Spomenik palim borcima u ratovima od 1991. do 1999. godine u okviru Memorijalnog kompleksa „Slobodište“.

Tekst i foto: krusevac.rs 

Ostale vesti

back-to-top