Druželjublje za Milića od Mačve

Postavljeno: 26.12.2019

U Legatu Milića od Mačve večeras je održano “Druželjublje za Milića”, tradicionalna manifestacija koja se u završnici godine organizuje od osnivanja Legata . U okviru “Druželjublja” upriličena je i godišnja izložba Udruženja likovnih umetnika “RASINIUS” a  organizovano je i tradicionalno posluženje pasulja MIlića od Mačve

U susret godini u kojoj će Galerija Milića od Mačve proslaviti  dve decenije postojanja i rada, već tradicionalno “Druželjublje”  okupilo je veliki broj prijatelja i poštovalaca velikog umetnika. Za poetski deo večeri bio je zadužen pesnik Veroljub Vukašinović iz Trstenika, a osim u stihovima iz njegove zbirke pesama, gosti su uživali i u izložbi slika Udruženja likovnih umetnika “RASINIUS”.

Godišnju izložbu RASINIUS-a otvorila je Marija Stojadinović, urednica likovnog programa Kulturnog centra Kruševac, istakavši tom prilikom da izložba predstavlja težnju da se okruženju predstavi stvaralačka produkcija nastala tokom proteklih godinu dana.

– Kada sam večeras zakoračila u ovaj prostor, prvi utisak je bio da odiše posebnom energijom.  Ove godine svoje umetničko stvaralaštvo predstavilo je pedesetak autora , a ono što ovu izložbu čini posebnom je bogatstvo ideja, ličnih poetika i različitih mišljenja – kazala je Stojadinović.

Nebojša Lapčević, urednik KCK, podsetio je da  Galerija Milića od Mačve u narednoj godini proslavlja  dve decenije postojanja, da je tokom prethodnih godina realizovano preko 350 različitih programa, uz mnoštvo izuzetnih umetnika, te da je želja Kultunog centra da u narednom periodu  dodatno unapredi ovaj hram kulture.

Vesna Lazarević, zamenica gradonačelnice, kazala je da je veliko zadovoljstvo biti u ovom prelepom ambijentu i završiti godinu sa ovakvom manifestacijom,  da su ovu godinu obeležile brojne uspešne izložbe, ted a je veliko bogatstvo to što imamo šta da pokažemo i što imamo publiku koja sve to prati. 

Već tradicionalno, u završnici svečanosti, organizovano je posluženje pasulja po Miličevom receptu, a  sponzor je ove godine bio restoran Don Žon kula.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top