Pomoć Čitluka susednim selima

Postavljeno: 25.04.2020

Mesna zajednica Čitluk donirala je meštanima Globodera i Mačkovca oko dve tone jabuka. Voće su podelili volonteri, a svako domaćinstvo dobilo je po četiri kilograma

 – U ovim teškim vremenima važno je da pokažemo solidarnost, da pomognemo jedni drugima koliko možemo. Naša mesna zajednica odlučila je da obraduje svoje komšije, meštane Globodera i Mačkovca, tako što će svim domaćinstvima u ovim naseljenim mestima pokloniti jabuke– kazao je Boban Kostić, predsednik Saveta Mesne zajednice Čitluk.

Kostić je podsetio da je prošle nedelje meštanima Čitluka  podeljeno osam i po tona jabuka i dve tone krompira, što je ova  mesna zajednica uspela da obezbedi uz pomoć donatora. Takođe, uz pomoć lokalnih privrednika nedavno su samačkim staračkim domaćinstvima i socijalno ugroženim porodicama podeljeni paketi  sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu, a pakete je dobilo i deset romskih porodica iz ovog naseljenog mesta.

Od uvođenja vanrednog stanja  tridesetak volontera redovno obilazi lica starija od 65 godina, a kako bi im dostavili hranu, lekove i ostale potrepštine.

Iz Mesne zajednice Čitluk poručuju  da se za konkretnu pomoć ali i sve informacije u vezi sa novonastalom situacijom, meštani ovog naseljenog mesta mogu javiti  na telefon 037 692 291, svakog radnog dana, od 7 do 15 časova. 

D.P.

Ostale vesti

back-to-top