Lični stav: Vilajet od 100 evra

Postavljeno: 25.04.2020

Tajkuni se neće prijaviti za 100 evra zato što je to ponižavajuće, predsednik je običan čovek ali se neće prijaviti zato što je patriota i ne želi da ošteti državu, a vi vidite da li ćete biti patriota ili ćete biti tajkun ili neko “ko bi da napravi problem ako vam je problem da okrenete telefon”. UH 

Dakle, obećani poklon države svakom punoletnom građaninu u iznosu od 100 evra, dobio je uslov. Možete ga dobiti i ako niste penzioner ili korisnik socijalne pomoći, ali samo ako lepo telefonom zamolite i za uzvrat ostavite sve svoje lične podatke. I nije lepo da pravite problem od tog jednog telefonskog poziva ili klika na portalu Uprave za trezor. I nema razloga da vam bude neprijatno što morate da tražite obećani poklon, makar bio donekle i iz vašeg novčanika.

Ali, šta ako je i vaših 100 evra državi potrebnije nego vama?  A šta ako to i sami zaključite, ali nemate priliku da objasnite zašto niste okrenuli taj famozni broj, pa ispadne da se sad tih para ne odričete patriotski nego, onako, tajkunski?

A, opet, šta ako ih se ne odreknete? Šta ako vam nije problem da okrenete taj telefon čiji poziv košta 10 ili 20 dinara i uzmete 100 evra, pa vas posle “provale” u komšiluku (procuri to lako baš kao i lični podaci), pa krenu priče kako baš vama kao treba 100 evra, kao da nemate dovoljno i kako niste patriota i kako vas nije sramota da se ponižavate? 

Stvarno, šta ćete da uradite? Šta mislite?  Kako je do svega ovoga došlo? 

100 evra za vaše misli.

Nada Budimović

Ostale vesti

Komentari

  1. Snežana kaže:

    Bukom protiv dikatature. U 20.05.

1 thought on “Lični stav: Vilajet od 100 evra

Comments are closed.

back-to-top