Položajnici u Gradskoj upravi – đaci, osvajači republičkih nagrada

Postavljeno: 07.01.2023

Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović i njen zamenik, Aleksandar Jovanović, tradicionalno su primili položajnike povodom Božića, najvećeg hrišćanskog praznika.

U Gradsku upravu je ove godine došlo devetoro položajnika. To su učenici osnovnih škola koji su u prethodnoj školskoj godini osvojili prva mesta na republičkim i međunarodnim takmičenjima:

Položajnici su bili: Pavle Damjanović, 7. razred u OŠ „Nada Popović“, koji je osvojio prva mesta na republičkim takmičenjima iz fizike, matematike i računarstva, potom Vukašin Vukelić,  8. razred u OŠ „Dragomir Marković“, koji je bio prvi na republičkom takmičenju iz geografije te Nenad Ćirković, 7. razred u OŠ „Žabare“, kome je pripalo prvo mesto na republičkom iz tehnike i tehnologije.

Među položajnicima su bili i Isidora Miladinović i  Katarina Disić, obe 8. razred u OŠ „Velizar Stanković Korčagin“ i dve godine mlađa  Andrijana Stefanović, iz iste škole, koje su osvojile prvo mesto na republičkom iz tehnike i tehnologije.

I troje đaka ovdašnje muzičke škole je bilo među položajnicima. To su Emina Marjanović, 3. razred pomenute škole, koja je osvojila prvo mesto na republičkom takmičenju učenika muzičkih i baletskih škola, Novak Stojanović, takođe 3. razred, koji je bio prvi na republičkom takmičenju učenika muzičkih i baletskih škola te Dario Šajić, 2. razred, kome je pripalo prvo mesto na 27. republičkom takmičenju kamerne muzike, instrumentalista i pevača, violina.

Prilikom prijema položajnika, gradonačelnica  Jasmina Palurović, je naglasila da su oni deo naše budućnosti, najbolji među najboljima, koji će svojim znanjem Kruševac učiniti još boljim, lepšim, modernijim i da će nastaviti da ga vode i dalje razvijaju:

Postignutim uspesima vi, naši učenici ne samo da prezentujete svoj grad, već uspostavljate i nove sisteme vrednosti i ozbiljnije norme budućim generacijama.

Posle razgovora sa položajnicima o njihovim rezultatima i daljim planovima, gradonačelnica i njen zamenik su im  uručili prigodne poklone, čestitali Božić i poželeli im da ga provedu sa svojim porodicama, u miru, sreći i blagostanju.

Izvor, tekst i foto: www.krusevac.ls.gov.rs

Ostale vesti

back-to-top