Najbolji osnovci – položajnici u Gradskoj upravi

Postavljeno: 07.01.2024

Predsednik Privremenog organa grada Kruševca Jasmina Palurović i član Aleksandar Jovanović, tradicionalno su primili položajnike povodom Božića, najvećeg hrišćanskog praznika.

Trinaestoro položajnika Gradske uprave su učenici osnovnih škola koji su u prethodnoj školskoj godini osvojili prva mesta na republičkim takmičenjima.

Položajnici su bili: Bogdan Aranđelović, učenik 6.razreda OŠ“Dragomir Marković“- 1. mesto na Republičkom takmičenju iz fizičkog vaspitanja- plivanje (50 m kraul); 2 učenika iz OŠ“Nada Popović“- Mina Mihailović, učenik 8.razreda- 1. mesto na Republičkom takmičenju iz engleskog jezika; Pavle Damjanović- dva prva mesta: na Državnom takmičenju iz računovodstva i na Srpskoj informatičkoj olimpijadi.

Među položajnicima je bilo i učenika Muzičke škole „Stevan Hristić“ i to za osvojeno 1. mesto na Republičkom takmičenju učenika muzičkih i baletskih škola Srbije: učenice 3. razreda Neda Milanović i Olga Stanković- klavirski duo i Jakov Jovanović, učenik 2. razreda- harmonika. Kao i učenici koji su osvojili prvo mesto na Republičkom takmičenju iz solfeđa i teoretskih predmeta- oblast teorije muzike: učenici 6.razreda- Petar Mihajlović i Tadija Jevtić; Marta Đalović, učenica 5.razreda, Vukašin Radulović, učenik 4.razreda, Bogdan Stolić, učenik 3.razreda, Vukašin Luković, učenik 2.razreda i učenica 1. razreda Dunja Matić, 1. mesto na Republičkom takmičenju kamerne muzike, instrumentalista i pevača – klavir.

Prilikom prijema položajnika, predsednik Privremenog organa grada Kruševca Jasmina Palurović, je naglasila da joj je drago što je ove godine došao veliki broj položajnika i da se nada da će ih sledeće godine biti još više.

Zahvalila se na uspesima i znanju koje su pokazali, što ih je upravo i kandidovalo da budu položajnici grada, time pokazavši primer ostaloj deci svojim zalaganjem, trudom, radom i znanjem. Na samom kraju im je poželela zdravlje i da nastave da streme ka uspesima, kao i da nastave da vole to što rade, dodavši im želi da idu i posećuju druga mesta i gradove ali da se vrate tamo gde su im koreni u njihovom Kruševcu.

Posle razgovora sa položajnicima o njihovim rezultatima i daljim planovima, Jasmina Palurović je uručila prigodne poklone i poželela im da božićne praznike provedu u krugu svojih najbližih, okruženi ljubavlju i da im ova godina bude bolja i uspešnija od prethodne.

 

 

Ostale vesti

back-to-top