Počeo „Viteški megdan“

Postavljeno: 21.06.2024

U Lazarevom gradu otpočeo je osmi po redu „Viteški megdan“. Kruševljane očekuju brojni interesantni sadržaji, od viteških borbi, festivala „Lazarevi putevi vina“, srednjovekovnog bazara, na kome se predstavljaju sve opštine iz Rasinskog okruga i brojna udruženja starih zanata i turnir u streličarstvu. Ono što svi željno iščekuju je večerašnji koncert Saše Kovačevića, koji počinje u 20 sati i 30 minuta

Direktorka Turističke organizacije grada Kruševca Suzana Milosavljević govorila je o ovogodišnjem programu ove, sada već tradicionalne manifestacije.

– Viteški megdan u Lazarevom gradu je manifestacija koju organizujemo od 2016. godine. Cilj manifestacije je očuvanje istorije i tradicije Kruševca koji je bio stara srpska srednjovekovna prestonica. Tokom trajanja programa, biće prikazane viteške borbe, hajdučko nadmetanje, konjičke viteške borbe, škola jahanja, streličarski turniri i srednjovekovni bazar, gde će se predstaviti sve opštine iz našeg okruga, ali i brojna udruženja starih zanata i suvenira. Poseban segment ove manifestacije je i festival „Lazarevi putevi vina“ na kome će vinarije iz Kruševca i okoline predstaviti svoje proizvode. Večeras će nastupiti Saša Kovačević i biće svečano otvorena manifestacija. Već sutra imaćemo koncert pod nazivom „Čuvari tradicije“, gde će nastupiti naši Kruševljani na koje smo mi zaista ponosni, a to su vokalne solistkinje Sanja Ivanović i Kristina Damnjanović i naš folklorni ansambl „Lazarica“. Već u nedelju od 12 časova srednjovekovno venčanje u crkvi Lazarici. Jedinstveno venčanje u duhu srednjovekovne Srbije. Do sada smo venčali preko 10 parova, interesovanje je iz godine u godinu ogromno. Na samom kraju manifestacije pripremili smo i program za najmlađe, viteški dečiji karneval u zabavnom parku „Šarengrad“, u nedelju od 18 časova – zaključuje Milosavljević.

GALERIJA:

O.M.

Ostale vesti

back-to-top