Pitali smo za vas: „Kromberg i Šubert“ ne odlazi iz Kruševca

Postavljeno: 27.03.2020

Glasine koje se ovih dana šire na društvenim mrežama o tome da će kompanija „Kromberg i Šubert“ napustiti Srbiju, te da radnici koji su sada na plaćenom odmoru neće biti vraćeni na posao nisu tačne, rekao je za kruševacgrad Bratislav Gašić

Kromberg i Šubert priprema ogromnu investiciju koju realizuje zajedno sa Vladom Republike Srbije i predsednikom, sa kojim je i dogovorio tu investiciju. Dogovoreno je da u ovdašnju fabriku ulože 158 miliona dolara. Radnici ne treba da brinu – rekaoje Gašić, direktor BIA, prilikom nedavne posete ovdašnjem Štabu za vanredne situacije.

U izjavi za naš portal, Gašić je pozvao je sve privrednike da zajedno sa radnicima izdrže teret vanrednog stanja.

Nemoj da neko ko je otpustio radnike sutradan dođe da traži pomoć. Ako niste mogli da zajedno sa njima izdržite dva tri meseca, nego ste ih poslali kući bez ikakve brige o njima, nemate šta da tražite od Države sutradan kao pomoć – poručio je Gašić.

Podsetimo, prema podacima Regionalne privredne komore Kruševac, kompanija Kromberg i Šubert je po nalogu svoje centrale iz Nemačke obustavila proizvodnju na dve nedelje, a radnicima je za to vreme obezbedila plaćeno odsustvo. U međuvremenu su građane uzmenirile glasine da ova fabrika planira da se seli iz Srbije, te da radnici koji su na odsustvu više neće biti pozvani da rade.

N.B.

Tekst je deo projekta Local Press Laboratorija koji novine GRAD realizuju u saradnji sa PU Lokal pres. Local Press Laboratorija je pilot projekat razvijen u saradnji i podržan od strane “Medijskog inkubatora za Zapadni Balkan” programa Free Press Unlimited, koji finansira holandsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Ostale vesti

Komentari

  1. Helena kaže:

    Samo otpustaju radnike koji imaju iskustva i rade 100 % ,bez bilo kakvog razloga.Ja sam medju njima.Sramota kako se ophode prema zaposlenima u ovakvoj situaciji.Za dan ostaju na ulici,bez obzira da li su radili dve,godinu ili manje.Najgore od svega je sto uopste nemaju razloge da ne produze ugovore zaposlenima,nego bez reci daju prekid
    Iako je recno da ce da zaposljavaju,to nije istina jer se desava sasvim suprotno.Masa ljudi koji su radili i davali maximum,pritom obuceni za tu vtstu posla,umesto da potpisu ugovore za ostanak na poslu,potpisali su nazalost prekide ugovora.Tuzno ali ISTINITO!

1 thought on “Pitali smo za vas: „Kromberg i Šubert“ ne odlazi iz Kruševca

Comments are closed.

back-to-top