Pitali smo mlade kako će potrošiti pomoć od pet hiljada dinara?

Postavljeno: 10.10.2022

Mlade, starosti od 16 do 30 godina, prema najavi predsednika Aleksandra Vučića, očekuje još jedan, treći po redu krug novčane podrške, ovog puta u iznosu od pet hiljada dinara. Prijava će trajati od 1. do 15. decembra, a isplata se očekuje pred Novu godinu.

Nakon dve novčane pomoći, koju je država davala u februaru i junu ove godine, mlade, pred novogodišnje praznike, očekuje još jedna.

– Baš sam se obradovala kada sam čula da ćemo mi mladi dobiti novac. Suma nije velika, ali je svaki novčani poklon dobrodošao. Još uvek nisam sigurna na šta ću da ih potrošim, ali ću do tada već smisliti nešto – kaže sugrađanka Jovana (18).

Vreme za razmišljanje nije potrebno Milanu (21), koji je odlučio da novac potroši na kupovinu neophodne tehnike.

– U decembru slavim rođendan, pa se nadam da ću od roditelja i rodbine dobiti novac umesto poklona. Već dugo želim lap top, pa ću ovih pet hiljada staviti u svoj “štek” za kupovinu. Lap top mi je potreban za fakultet, pa se nadam da ću, nakon rođendana i novčane pomoći, imati dovoljno za kupovinu – rekao je on.

Srednjoškolke Ana i Tijana odlučile su da novac iskoriste za kupovinu novogodišnje toalete:

– Pošto se novac dobija pred doček, mislile smo da tim novcem kupimo neku šminku ili parfem. Bilo bi lepše da je suma veća, bar kao prošli put, ali se ni sada ne žalimo.

Za svaku pohvalu je gest našeg sugrađanina P.T, koji će ovu novčanu pomoć, kao i prethodne dve, uplatiti u humanitarne svrhe.

– Meni taj novac neće mnogo pomoći, a nekom će značiti. Bilo bi lepo da svako, ko nije u teškoj finansijskoj situaciji, uplati bar mali deo sume koju bude dobio – rekao je on.

Pravo na prijavu imaju svi mladi, državljani Republike Srbije, koji u trenutku prijave, imaju između napunjenih 16 i 29 godina, prebivalište na teritoriji Srbije, te važeću ličnu kartu. Kao i do sada, prijava će biti na sajtu Uprave za trezor.

J.A.

Ostale vesti

back-to-top