Ove nedelje u Bioskopu

Postavljeno: 17.11.2022

Ove nedelje na repertoaru Bioskopa Kruševac našla su se tri filma, animirani, dečiji „Šape gneva“ , domaći igrani film „Vera“ i poljski film „Bez trago. va“

Film „šape gneva“Henk, prikazivaće se od 17,18, 21, 22. i 23. novembra u 16 časova. U ovom filmu pratimo Henka, simpatičnog psa koji mašta o tome da postane samuraj, kreće na putovanje, u potragu za svojom sudbinom. Na njegovu nesreću, ono što će pronaći je čudan i negostoljubiv grad Kakamučo, u kome on bolno štrči, jer je on pas, a svi ostali su… mačke! A kao što svi znamo mačke stvarno, ali STVARNO ne vole pse.

Film „Bez tagova“ prikazivaće se od 17,18, 21, 22. i 23. novembra u 20 časova.

Poljsku 1983. potresa slučaj Gžegoža Pšemika, srednjoškolca kojeg je milicija pretukla na smrt. Zasnovan na istinitim događajima, film prati priču o Jureku, jedinom svedoku premlaćivanja, koji je preko noći postao državni neprijatelj broj jedan. Represivni režim je koristio ceo svoj aparat, tajnu službu, miliciju, medije i sudove, da pristisne Jureka i druge ljude bliske slučaju, uključujući njegove roditelje i Pšemikovu majku, Barbaru.

Domaćin film „Vera“, prikazivaće se 19. i 20. u 18 i 20:30 časova.

Film “Vera” je inspirisan istinitom pričom o Veri Pešić, špijunki iz vremena Drugog svetskog rata, koju su neki nazivali “srpska Mata Hari”.

Ostale vesti

back-to-top