Ove nedelje je FEŠT, osnovci igraju predstave

Postavljeno: 10.05.2021

U Beloj sali Kulturnog centra u ponedeljak, 10. maja, počinje 17. Festival školskog teatra FeŠT. Tokom nedelju dana Kruševljani mogu pogledati pet predstava, a u okviru FeŠT-a održaće se i Dramsko – obrazovna radionica.
Festival otvara edukatina predstava „Pozorišni bonton“. Reč je o komadu Kulturnog centra, urađenom prema tekstu Stefana Klečina, u adaptaciji i režiji Lidije Užarević

U utorak, predstaviće se dramski studio “Sveti Sava” predstavom “Skrovišta Slobodišta”. Tekst su napisali su učenici 8/1 i 8/2, OŠ “Sveti Sava” , a režirala je njihova nastavnica srpskog jezika Sandra Maksimović.

Dramsko-obrazovana radionica “Mlado pozorište u pokretu” biće održana u sredu, 12. maja, od 12 do 17 časova, namenjena je pedagozima, a održaće je predstavnici Dečijeg kulturnog centra Beograd.

Dramska sekcija “Jovanovci” iz OŠ “Jovan Popović” odigraće u sredu, 13. maja, predstavu “@Instabajka” koju je napisala i režirala Tamara Milutinović, po ideji Vasilija Stankovića.

Predstavu “Ja Draga”, izvešće dramska sekcija “Kameo” iz OŠ “Brana Pavlović”, u četvrtak 14 maja. Tekst i režiju za ovu predstavu potpisuje Ivan Čolić.

Neformalna umetnička inicijativa Kulturociklin, zatvoriće Fešt predstavom “Kulturociklin END CALL” koju je režirala i napisala Sandra Maksimović, u ponedeljak 17. maja, u dva termina, od 17 i 19 časova. Posle ove predstave biće organizovana dodela nagrada.

Ostale vesti

back-to-top