Otvoreni staza ka Bagdali i park u Parunovcu

Postavljeno: 14.10.2022

Novoizgrađena staza koja povezuje Kosovsku ulicu i park Bagdala,  završena je u susret Danu oslobođenja grada, kao i park i igralište u Parunovcu.

-Nova, uređena staza namenjena je rekreativcima, ljubiteljima pešačenja, ali i svim Kruševljanima koji vole da provode slobodno vreme u šetnji na omiljenoj lokaciji, Bagdali, kao i turistima koji će ovim putem moći da dođu do parka „Minijatura“ i obiđu verske hramove. U prvoj fazi, urađen je deo staze  od 250 metara, od vrha Bagdale prema jarbolu, a u drugoj 650 metara, od jarbola prema Kosovskoj ulici – podsetila je gradonačelnica Jasmina Palurović.

Radove je izveo JKP Kruševac, a Grad je obezbedio sredstva iz budžeta.

Staza je, kako je navedeno na sajtu Gradske uprave Kruševac, popločana behaton kockama sa ivičnjacima, osvetljena sa 100 kandelabra, postavljene su klupe i đubrijere, a posađeno je 350 stabala platana.

Iz godine u godinu, prostor Bagdale se uređuje i obogaćuje sadržajima, kako bi ovaj deo grada postao što lepši i funkcionalniji, na zadovoljstvo svih Kruševljana.

Povodom  Dana oslobođenja Kruševca uređeni su igralište i park u Parunovcu.

Predsednik MZ Parunovac, Velibor Jovanović je naveo da su na igralištu asfaltirani teren, postavljeni mobilijari, fitnes sprave,  koš i golovi, klupe, đubrijere, te posađeno zelenilo.

Sredstva su obezbeđena iz budžeta Grada, oko 5 miliona dinara, a izvođač radova je JKP „Kruševac“.

Sređenom parku najviše su se obradovali najmlađi.

Izvor tekst i foto: https://krusevac.ls.gov.rs

Ostale vesti

back-to-top