Otvorena Mala sala Kruševačkog pozorišta

Postavljeno: 27.06.2024

Mala sala Kruševačkog pozorišta, u kojoj je trenutno postavljena izložba Muzeja pozorišne umenosti Srbije, autorke Biljane Ostojić, posvećena Vlastimiru Đuzi Stojiljkoviću, svečano je otvorena danas, nakon više od šest meseci pripremanja. Ovaj događaj su svojim besprekornim nastupom upotpunili učenici Muzičke škole „Stevan Hristić“

U pozorištu se skoro svakog dana, osim tokom leta kada se pravi pauza, organizuju različiti programi, birani i po tome da budu kvalitetni, ali i pristupačni za sve građane. Ukupan broj programa na godišnjem nivou prelazi 300, a samo Mala sala, kao jedan izuzetan prostor u centru grada, ugosti 50-60 sadržaja kao što su koncerti, izložbe slika, književne večeri i slični kulturno-umetnički događaji.

-Ova sala je decenijama unazad okupljala nešto najbolje iz kulture našeg grada, nažalost doživeli smo nesreću zbog koje privremeno nije bila upotrebljiva. To je trajalo duže nego što smo očekivali, ali prave stvari se dešavaju u pravo vreme, otvorena je baš u vreme Vidovdana. Trebalo je dosta toga renovirati i okupiti dosta prijatelja jer nismo hteli da vratimo sve na svoje mesto i izgleda kao ranije, već smo hteli nešto novo – objasnio je Branislav Nedić, upravnik Kruševačkog pozorišta.

Da bi ovaj prostor dobio novi, savremeni izgled, članovima Kruševačkog pozorišta pomogli su prijatelji iz Direkcije za urbanizam, lokalni privrednici, Vaspitno-popravni dom i Gradska uprava, a prvu izložbu, kao dokaz o važnosti Male sale, organizovao je Muzej pozorišne umetnosti Srbije.

-Izložba koju sam imala čast da organizujem i otvorim posvećena je velikanu srpskog glumišta, poreklom iz Kruševca koji je odigrao više od 150 pozorišnih uloga, ali i filmskih. Tako bogatu biografiju retko koji glumac ima, a sve to se može videti ovde, celokupan njegov opus sa detaljima o trenutku nastajanja – rekla je Biljana Ostojić, Viši kustos Muzeja pozorišne umetnosti Srbije.

J. S.

Ostale vesti

back-to-top